15,2 билиона долара се харчат всяка година за нежелани коледни подаръци

15,2 билиона долара се харчат всяка година за нежелани коледни подаръци
A A+ A++ A

Потребителите само в САЩ харчат шокиращите 15,2 билиона долара всяка година за нежелани коледни подаръци. 61% от анкетираните признават, че получават поне по 1 неприятен подарък всяка Коледа. Най-често подаряваният нехаресван подарък се оказват дрехите (посочени от 43% от потребителите), 20% – стоки за дома, 12% – козметика и парфюми. Когато получат нежелан продукт, 31% от хората го запазват, но не го ползват, 31% – решават да го подарят на приятел, 20% – да го разменят, 7% – го продават, а 4% – го изхвърлят или връщат (пак 4%).

С наближаването на края на годината, светът отново е завладян от коледно настроение, а потребителите са в трескаво търсене на перфектния подарък за любимите хора. Най-бързо развиващата се в света beauty-tech марка FOREO е подготвила специален коледен списък с идеи за премиум подаръци за грижа за кожата, за да улесни пазаруващите. Благодарение на този списък, всеки може да се превърне в любимия на всички Дядо Коледа тази година и да обере овациите като подари модерни подаръци, които ще бъдат ценени дълго след Коледа!

„Цели 15,2 милиарда долара са „хвърляни на вятъра“ за нежелани подаръци всяка година само в САЩ, което е наистина стряскаща статистика. Ние от FOREO сме много горди, че процентът на върнатите наши стоки никога не е надминавал 1%. Когато става въпрос за изкуството на подаряване на подаръци, всичко е въпрос на персонализация, а с FOREO тя е гарантирана. Освен това, нашите подаръци са направени така, че да издържат много години, отговаряйки на очакванията на клиентите, но и намалявайки генерирането на отпадъци“, коментира Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO.

Тази година се очаква купувачите в САЩ да похарчат 1,3 трилиона долара, сравнено с британците, които се смята, че ще похарчат 113 милиарда долара, а това прави Коледа най-големият шопинг празник на годината. Независимо от бюджета, който сте задели за подаръци за любимите си хора тази Коледа, е важно да имате предвид, че настоящата криза с недостига на чипове засяга производството на традиционно най-желаните коледни подаръци като компютри, таблети и игрови конзоли. Затова е най-добре да започнете да пазарувате за Коледа веднага, за да сте сигурни, че ще успеете да си осигурите подаръците, които сте си набелязали и които вашите приятели и семейство ще харесат и няма да помислят да върнат или изхвърлят.

Наскоро Reddit разкри най-лошите сред най-лошите подаръци, получавани някога през празничния сезон. Списъкът включва пластмасови кутии за храна, използвана чаша, списание за диети и футболна топка, увита в зеле. Оказва се, че подаряването на подаръци наистина е изкуство, което не всички владеят. Учени са установили, че приятелите и половинките купуват най-добрите подаръци, а лели, чичовци, баби и дядовци са начело в списъка на подаряващите най-лошите подаръци за Коледа.

Любопитен факт е, че в списъка с най-лоши подаръци, споделени от потребителите на Reddit, липсват оплаквания от технологични продукти за красота. Много хора купуват уредите на FOREO като подарък, просто защото те наистина са перфектен подарък с висока стойност, особено за хора, които трудно се впечатлят, или такива, които имат всичко. Като абсолютен професионалист в „играта с подаръците“, шведският гигант е подготвил няколко идеи как да изберете идеалния подарък и да сте хитът на сезона!

Домашен СПА център за вас и мама, 299 долара (редовна цена: 478 долара)
Този невероятен комплект е истински домашен СПА център за вас и вашата майка, който ще ви позволи да споделите релаксиращи моменти и да поддържате здрава, блестяща кожа дълго след празниците. UFO mini 2, сладка, но мощна джаджа, е заредена с цял набор от авангардни технологии, внимателно сглобени в лесно за използване у дома или в движение устройство. UFO mini 2 разполага: с термотерапия за моментално затопляне на кожата, която улеснява вливането на активните съставки на маската дълбоко под повърхността на кожата, с пълноспектърна LED светлина за намаляване на признаците на стареене и видимо ревитализиране на кожата, и характерния T-звуков масаж на FOREO за отпускане на точките на напрежение в мускулите на лицето и шията, като същевременно засилва сиянието на лицето – за по-мека и гладка кожа. UFO 2 е още по-усъвършенстван и разполага с криотерапия – бързо охлаждане за свиване на порите и намаляване на подпухналостта, като гарантира, че ще блестите през този празничен сезон. Комплектът идва с комплект маски „Make My Day“ и „Call It A Night“, класика в грижата за кожата, която ще ви примами в луксозния свят на маските за лице на FOREO и ще ви накара да се влюбите в кожата си.

Неинванзивен анти-ейдж лифтинг, 319 долара (редовна цена: 358 долара)
Комплектът на FOREO за анти-ейдж грижа съчетава две от най-добрите оръжия на бранда, които буквално ще върнат часовника назад за кожата ви. BEAR е първото в света медицинско микротоково устройство, одобрено от FDA, с анти-шокова система™, което ще ви осигури зареждащ фейслифтинг за броени минути. Устройството съчетава наелектризираща микротокова технология за по-стегната и по-ярка кожа с емблематичните за FOREO T-звукови пулсации, които ще ви гарантират най-енергизиращата грижа за лице досега. За разлика от други подобни продукти на пазара, BEAR разполага с патентована анти-шокова система, която го прави най-безопасното микротоково устройство в света. Ако сте мислили, че пластичната хирургия е единственият начин да върнете младостта на лицето си, помислете отново, тъй като това неинвазивно лечение ще ви подмлади лесно и бързо в домашни условия. За най-добри резултати, комбинирайте своето BEAR със SERUM SERUM SERUM, който съчетава антиоксидантната сила на сквалана и хидратираща хиалуронова киселина за гладък и сияен тен. Този силно попиващ, лек серум намалява появата на фини линии и бръчки, възстановява еластичността и подхранва кожата, за да възвърне оптималните нива на влага, оставяйки ви с плътна, защитена и по-млада кожа.

#Коледа #подаръци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"