Борисов отказа приза „Футболист на годината“

A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се отказа от приза „Футболист на годината“, даден му от гласуването на публиката в първия етап на традиционната анкета.

Борисов зае първото място в списъка от 20 номинирани за наградата  за 2011 г. с 44% от гласовете на феновете, както стана ясно тази сутрин.

Борисов предлага на организаторите на анкетата „Футболист на годината“ да обявят тазгодишното гласуване за „нулево“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Като друг вариант той е предложил призът „Футболист на годината“ да бъде връчен на избрания за „Най-добър млад футболист“.

„За мен вотът на феновете, с чиито гласове печеля приза „Футболист на годината“, е протестен вот. Този вот е сигнал не че Борисов е най-добрият футболист, а че и българският футбол се нуждае от реформи и нова политика, която да изведе един от най-обичаните спортове на ново поле“, заяви той.

„Полето, на което се състезаваха великите Гунди, Котков, Иван Колев, Петър Жеков, Димитър Пенев, Христо Стоичков, „златното ни поколение от 94-та“  - легенди, които през годините превърнаха българския футбол в марка и пълнеха стадионите. Футболисти, които с играта си на терена защитаваха честта на българския спорт не само у нас, но и в международен план“, добави премиерът.

Борисов посочва, че с интерес е проследил коментарите около номинацията му, като е констатирал със съжаление, че навсякъде, където присъства името му, всичко се превръща в политика.

„Това, разбира се, подмени смисъла на анкетата и за пореден път стана повод за злонамерени коментари „за“ и „против“ Бойко Борисов“, каза още премиерът.

Борисов подчертава, че теренът на Бистрица е мястото, където се чувства най-много човек -„там съм сред приятели, с които губим и печелим с достойнство“.

„Теренът на Бистрица беше и единственото поле, на което исках да се скрия от обективите и да бъда себе си. За съжаление не успях да спечеля тази игра, но именно там с Тигрите на Бистрица победихме Ветераните на „Левски“ с 4 на 1, а решаващото попадение беше моето“, уточни той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници