Иво Мирчев: ГЕРБ-ерските калинки в КЕВР нарочно вдигнаха цената на тока и парното

Иво Мирчев: ГЕРБ-ерските калинки в КЕВР нарочно вдигнаха цената на тока и парното
A A+ A++ A

Дясната ръка на Христо Иванов в ДБ - Ивайло Мирчев, нападна мощно ГЕРБ, обвинявайки бившите управляващи, че стоят зад акта на КЕВР да вдигне цените на тока и парното, за да вкарат в проблеми новата власт. Ето какво написа депутатът по случая:

Докато новият кабинет се заклеваше в НС от КЕВР изненадващо решиха да увеличат тока за потребителите с 13%, а парното с 30%. Няма съмнение, че това увеличение е политически мотивирано от КЕВР (която от години е пълна с герберски калинки и не изпълнява ролята си на регулатор, а обслужва интересите на енергийната мафия).

Доказателство, че решението на КЕВР е политически мотивирано е безпрецедентно високата цена, с която държавата ще компенсира Топлофикация - София за произведената от нея ел. енергия - 635 лв. (толкова не е получавал дори Доган).

По този начин ГЕРБ, чрез назначени от тях хора в регулатора опитват да свалят отговорността от Фандъкова за некадърното управление на софийската Топлофикация, която за периода на управление на ГЕРБ задлъжня милиардно.

#Ивайло Мирчев #КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"