Ричард Алибегов: Откъде-накъде тестовете за депутатите с тлъстите заплати ще са безплатни?

Ричард Алибегов: Откъде-накъде тестовете за депутатите с тлъстите заплати ще са безплатни?
A A+ A++ A

„Получихме хиляди сигнали от членовете на нашия бранш за случващото се в Народното събрание – тук не трябваше изобщо да има дебат, трябваше да е абсолютно ясно, че депутатите ще влизат в парламента със „зелен сертификат“, това заяви съпредседателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред БНТ, по повод призива на Кирил Петков, работодателите да въведат изискване за зелен сертификат.

Алибегов добави, че "двойният аршин е изключително притеснителен". Той се обяви „против“ предложението тестовете за депутатите да бъдат безплатни:

„Как може служители с 800 лв. заплата да се редят на опашки и да плащат по 100 лв. месечно за тестове, за да ходят на работа, а хората с хиляди левове заплата - не“.  

По думите му бизнесът апелира от месеци към държавата, като най-голям работодател, да въведе документа за служителите си. 

Румен Драганов  от Института за анализи в туризма посочи, че зимният сезон започва доста активно, като къщите за гости отдавна са резервирани за предстоящите празници. Очакват се повече пътувания в сравнение с миналата година. 

„Бизнесът трябва да застане категорично зад изискването за „зелен сертификат“. Той е задължителен за туризма, той прави туризма – и зимния, и летния. Ваксинацията също е задължителна“, посочи Драганов. 

#ричард алибегов #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"