Пенсионер осъди Е.ОН за 24 000 лв.

Пенсионер осъди Е.ОН за 24 000 лв.
Възрастният мъж води близо четири години спорове в съда, след като през март 2008 г. е извършена проверка на електромера на семейната къща в Кошов. Снимка: monitor.bg, архив
A A+ A++ A

66-годишен пенсионер от русенското село Кошов спечели рекордно обезщетение от електроразпределителното дружество Е.ОН в размер на 24 150 лв.

Върховният касационен съд не допусна обжалване на решението на Окръжния съд в Русе и компанията трябва да изплати обезщетението на Иван Петров, съобщи адвокатът на потърпевшия - Даниела Иванова, цитирана от Дарик радио.

Възрастният мъж води близо четири години спорове в съда, след като през март 2008 г. е извършена проверка на електромера на семейната къща в Кошов.

От дружеството заявили, че уредът е манипулиран и искат титулярят на партидата да плати тока си за шест месеца назад, но преизчислен в максимални киловати за сумата от 1800 лв.

Семейството не се съгласява и отказва с мотива, че таблото се намира извън къщата. Започват съдебни дела, първо във Варна, след това и в Русе.

Окръжният съд в дунавския град произнася присъдата, като основният мотив, с който се отхвърлят претенциите на Е.ОN, е, че електромерът е тяхна собственост и дружеството е длъжно да следи как работи.

#пенсионер #електроразпределително дружество #Е.ОН #електромер #обезщетение #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"