К. Петков каза какво иска от всяко министерство и отсече: След 4 г. България ще е различно място

К. Петков каза какво иска от всяко министерство и отсече: След 4 г. България ще е различно място
A A+ A++ A

Кирил Петков говори за последно като кандидат-премиер преди НС да гласува това да стане министър-председател. Пред пълната пленарна зала съпредседателят на Продължаваме промяната очерта приоритетите, които четворната коалиция си е поставила. Петков представи лично всеки един кандидат-министър и в резюме назова какво иска от тях.

"Днес е важен ден да продължим промяната - в мисленето и управлението. В четворната коалиция постигнахме разбирателство след дебати. Основните приоритети са избягване увеличаването цената на тока от 1 януари - за битовите потребители и за бизнеса. Нужна ни е диверсификация.

Ковид-кризата не можем да я чакаме да удря по икономиката и училищата ни.Премахването на зелените сертификати би било безотговорно и да значи, че не вярваме на науката. 8,5 милиарда дози ваксини са използвани по света. Всички развити страни имат над 70% ваксинирани жители. А ние сме до Руанда и Таджикистан. Всеки в МС ще искам да има зелен сертификат. Няма как в един малък ресторант да се иска този документ, а в МС - не. Няма да го допусна.

Повярвайте ми - наистина ще имам нулева толерантност към корупцията, ще бъда безкомпромисен. Целта е да няма нито един човек над закона. Всеки сгрешил ше бъде наказван - от най-ниското, до най-високото ниво.

Прокуратурата не върши нищо, пуска чадър над корупцията и си мълчат. Тя трябва да бъде реформирана спешно. Нужна ни е промяна на Конституцията. Икономиката ни трябва да е такава, че да сме център на иновации и да привличаме инвеститори. Това с корупция не може да се постигне.

Митичният тунел под Шипка най-после трябва да бъде построен. АМ Хемус да бъде довършена, но законно. Имаме намерение да построим и още мостове над река Дунав.

В спорта трябва всяко дете да има достъп до заниания. Спортът е здраве и дисциплина и бранд за България. 

В туризма девизът ни ще е: 1 дестинация - 100 преживявания". Веднага е нужно да спрем да унищожаваме дюните си.

Цел ще ни бъде да няма и един пенсионер под прага на бедност. Демографската криза трябва да бъде разрешена и стопирана.

Дигитализацията, електронните търгове и електронните лични карти са задължителни. 

Аз ще бъда пръв между равни, но заедно с министрите ще работим това, което казвам да се случи. Дано опозоцията бъде градивна, защото целите и интересите на България са общи. 

Вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място за живот.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »