Елис Бакалова пред Novinite.bg: За участието си в "Татковци" и страстта си към метъл културата

Елис Бакалова пред Novinite.bg: За участието си в "Татковци" и страстта си към метъл културата
A A+ A++ A

Интервю на Михаела Михайлова

„Татковци“ е един от най-нашумелите нови български сериали. Той проследява ежедневието на четирима бащи и предизвикателствата, пред които те се изправят в отношенията с децата си. Героите имат различни професии, характери и социален статус, но са обединени от едно общо желание - да бъдат добри родители. Сериалът се излъчва по bTV, а повечето актьори са млади и нови за публиката, което е глътка свеж въздух за зрителя.

Водещи в сюжета са бащите, но по-забавни от тях са децата им, които успяват да се забърква във всякакви каши. Безспорно тинейджарката Биби води по точки в тази категория. Биби или Елис Бакалова, прикова погледите на всички с щурата си прическа и достоверна игра. Днес Ви срещаме отблизо с нея, за да ни разкаже за себе си, страстта си към киното и метал музиката

- Благодаря, че прие нашата покана. Като за начало ще те попитам кое заема по-голяма част в живота ти музиката или киното? Разкажи ни за себе си, коя е Елис извън сцената?

Елис не е много различна от Биби в смисъл, че постоянно се бунтува срещу света. Праведна съм и не харесвам нещата да са несправедливи. Обикновените неща не ми правят впечатление. Имам различен поглед и винаги решенията, които взимам са нестандартни и много хора се чудят как точно съм измислила такова нещо. Не се задоволявам с малко, мечтая и работя усилено, за да достигна целите си. Емоционална съм, защото вярвам, че и радостта, и лошите моменти трябва да се изразяват и чувстват, защото вярвам, че това е красотата на живота. Ученичка съм в 9-ти клас в НХГ. Извън училище се занимавам с актьорско майсторство, пеене, свирене на китара и обичам да чета, когато имам възможност. Обичам да прекарвам времето си с приятели, а най-вече с моята музикална банда, защото композираме нашите песни сами и процесът е доста интересен и забавен.

- Ти си любител на метъла. Кога се запали по него? 

Метълът е моята страст и за това е виновен баща ми най-вече, поради причината, че още от малка навсякъде из къщата ни, в колата или където и да е другаде близо около него, се чуваха великите групи на всички времена като Iron Maiden, Black sabbath, Dream Theater, Halloween и още много други. Та мама, иска, не иска, ‘’ме е закърмила с метъл’’, както обичам аз да казвам. С годините, в които пораствах аз продължавах да слушам метъл, но не много засилено, докато постепенно не разбрах, че това е моят стил музика. И ето, че днес не спирам да го слушам и дори в момента съм си пуснала един диск на Pink Floyd. Относно баща ми, той продължава да обича метъла и много често двамата заедно слушаме, като към нас се присъединява кака ми понякога.

 

- Може би най-отличителното в теб е уникалната ти прическа. Как се роди идеята за нея. Притесняваш ли се да експериментираш с визията си? 

Любимият въпрос на всеки един човек, който за първи път ме вижда почти винаги е свързан с косата ми. Още някъде от 5-ти, 6-ти клас си експериментирам с косата, за да преоткрия перфектният цвят или нюанс, който ще ми подхожда. Сегашната ми прическа ми е любима, защото описва перфектно една Елис- кафявият цвят (моят естествен цвят), който подсказва, че се харесвам такава каквато съм и не съм си променила косата, защото си я харесвам, и русата подсказваща това, че обичам да експериментирам със себе си. Двете ми половини са противоположни цветове, защото аз съм всичко в едно и не може никой да ме ограничи в един единствен цвят.

- Признаваме сериала е много забавен, но сме сигурни, че на снимачната площадка също е забавно. Разкажи ни някоя случка, когато сте се смяли с пълно гърло?

Татковци е един страхотен сериал и не го казвам само, защото участвам там, а защото си е доста забавен и разпускащ за зрителите. Екипът е съставен от страхотни специалисти, с много богат опит. Следвах целите след много труд и се озовах там и съм много горда със себе си, защото все пак сбъднах една от моите най-големи мечти. Всичко стана много спонтанно и неочаквано.

- Признаваме сериала е много забавен, но сме сигурни, че на снимачната площадка също е забавно. Разкажи ни някоя случка, когато сте се смяли с пълно гърло? 

На снимачната площадка постоянно се случват някакви забавни моменти. Всички се разбираме много добре. Станахме си като едно голямо семейство. Най-забавно е обаче, когато се случи да си забравим текста с партньора, с когото играя. Тогава започваме да екпериментираме и да си измисляме, много пъти започваме да говорим страшни глупости. В момента, в който ни кажат стоп, толкова силно започваме да се смеем, че чак започват да ни текат сълзи. Признавам, че най-забавно ми е да снимам с моето семейство, защото са супер забавни и готини.

- Ако можеше да избираш, в кое семейство от “Татковци” би живяла?

Ако можех да избирам в кое семейство от "Татковци” бих живяла винаги щеше да е в това, в което съм в момента. То пасва точно на ролята, която играя. Разбирам се перфектно с баща ми в сериала и постоянно си говорим за различни неща. Той много ми помага и много се смеем заедно.

- Кино или сериали? Какво гледаш повече? А в какво би искала да участваш?

Предпочитам да гледам повече филми пред сериали, но много зависи от сериала или филма. Също така зависи и от самия жанр. Аз аз себе бих предпочела да участвам и в двете, защото пак казвам, че зависи от много неща. Също така те се снимат по различен начин и двата процеса са интересни и включват в себе си различни методи и начини.

- Коя роля мечтаеш да изиграеш?

Нямам точно предпочитание за роля, която искам да изиграя, защото все пак съм научена да влизам във всяка една роля, която ми дадат. За мен ще бъде придизвикателно да изиграя пълната противоположност на себе си. Първо, защото ще се предизвикам и второ, защото ще покажа уменията и потенциала си.

- Коя сцена искаш да завладееш?

Разбира се както всеки актьор искам да достигна до нивото на актьорите от Холивуд, а защото не и да вървя по стъпките на един от хората, на които се възхищавам- Мария Бакалова. Също така, харесвам много и българското кино. Много бих се радвала да участвам и в бъдещи филмови продукции. Другата сцена, на която искам да бъда е на голям концерт с моята група "Legacy". Но както всяко нещо, всичко с времето си. Всичко трябва да се случва стъпка по стъпка.

- Освен в “Татковци” наскоро те видяхме и в онлайн сериала “Проклятието”. Разкажи ни какви са разликите между двете. В коя роля ти беше по-лесно да влезеш?

Не знаех за сериала преди Дени на ме покани да участвам в него. Беше много забавно, защото се запознах с много нови готини хора. Въпреки че хората в сериала на Дени, не са професионалисти, те се стараят да се доближат до това как трябва да си изиграят сцената наистина. Дени е амбициозно момче и се старае много във всяко едно отношение.

Четете цялото интервю в Peika.bg

#татковци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »