Калин Врачански възмутен от депутатите заради зелените сертификати

Калин Врачански възмутен от депутатите заради зелените сертификати
A A+ A++ A

Актьорът Калин Врачански попиля депутатите за отказа им да носят маски и да показват сертификати на влизане в парламента. Той засегна темата в интервю пред "Лупа". 

"Скандално е, че за пореден път се отбягва темата за сертификатите и за маските в Народното събрание. Това е абсурдно. Оттам идват всички наредби и заповеди. И самите депутати не спазват тези правила.

И тогава ти си казваш: „Добре, с какво депутатите са по-привилегировани от останалите жители на тази страна? С това, че имат имунитет ли?“

Нелепо е, грозно е. Нима депутатите са по-специални и за тях мерките не важат? Ти си отишъл в парламента, благодарение на това, че едни хора, които ти след това започваш да забравяш, са гласували за теб или за партията, която те е издигнала. Нали коренът на думата народен представител идва от „народ“. Ти идваш от този народ, ти не си просто спуснат отнякъде. Ти си издигнат от тези хора.

 Мислех си, че правилата ще важат при депутатите, както за всички останали. А се оказва, че не е така. Гледах прякото излъчване от парламента, когато депутатите положиха клетва и в същия миг те я оспориха.

Видях една немалка част от хората в залата, които бяха без маски. И си казвам: „Не е ли нередно и нечестно спрямо всички останали?“ Народното събрание се посещава от много хора, не от петима души. Те стоят един до друг. Много министри също бяха без маски. Неприятно е да го гледаш.

Същевременно още преди време в интервюта се опитах да повдигна тази тема, но никой не я продължи. Докато съм пътувал със самолет ми правеше впечатление, че самолетите са пълни, пътниците са един до друг, а ние в театрите бяхме принудени да играем пред 30% публика и зрителите седяха на голямо разстояние един от друг.

С какво самолетът е по-различен от това да влезеш в една театрална зала, която е в пъти по-голяма от кабината на самолета, хората в театъра да са на 30%, а в един самолет, в който има 250-300 места, хората да са един до друг, макар и с маски. В автобусите на дълги разстояния положението е същото", попита резонно Врачански, който прави изключително силна роля в "Тютюн" заедно с Диана Димитрова.

 

 

 

#Калин Врачански #зелени сертификати #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »