Мангъров отговори на БЛС: Не за първи път се разправям с Лекарския съюз

Мангъров отговори на БЛС: Не за първи път се разправям с Лекарския съюз
A A+ A++ A

Доц. Атанас Мангъров е отговорил на Българския лекарски съюз. Това стана ясно от документа, който той публикува в личния си Фейсбук профил.

Припомняме, че инфекционистът бе обвинен от свой колега, че е направил множество неверни твърдения за коронавируса и пандемията. Според д-р Петър Петров доцентът не действал в интерес на живота и физическото здраве на пациентите и уронвал честта и достойнството на лекарската професия. Сигналът се базира на интервю на Мангъров, в което твърди, че ваксините не са ефективни, сертификатите са дискриминация, а тестовете за деца са ненужни.

В предаването "Студио Хъ" на телевизия 7/8 доц. Мангъров разкри, че не за първи път се разправя с БЛС.

"На мен не ми е за първи път да се разправям с етичната комисия на БЛС. Преди една година имаше сигнал от една колежка от Търново, която също беше много възмутена от мен, но процедурата е, че те трябва да се съберат, за да обсъдят сигнала и моя отговор, евентуално да бъда извикан, да бъдат изслушани моите обяснения (ако се нуждаят от такива) и ако решат - да получа съответното, както иска този, който е подал сигнала - тежко наказание", коментира още Мангъров.

"Аз всеки ден лекувам болни от ковид. Това ми е работата, на мен ми доставя удоволствие да лекувам хората", категоричен бе той.

#Мангъров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"