Рашидов към Радев: Изпратете „Мутрата вън” от културата, четвърти километър не е далече от министерството

Рашидов към Радев: Изпратете „Мутрата вън” от културата, четвърти километър не е далече от министерството
A A+ A++ A

„Господин президент, изпратете министъра на културата, откъдето го взехте!”. Това се казва в писмо на бившия министър на културата в правителствата на Бойко Борисов - Вежди Рашидов, до президента Румен Радев, цитирано от „24 часа”. В писмото се казва още:

„С най-голямо уважение към президента на България и към институцията, си позволявам да се обърна публично към Вас, господин президент:

Дълго време се предпазвах да вляза в полемики, тъй като страната ни, след близо година безплодие и безхаберие, е вкарана рязко в икономическа криза. При тежък ковид и пълна неадекватност на здравното министерство, при обедняване на българските граждани, днес сме свидетели не на промяна, за която мечтаеха всички, не към път да изградим спокойна държава и политици, а вместо това сме свидетели на безпардонно мутренско поведение на Ваш министър, избран незнайно за какво и за какви умения и заслуги, освен че беше забелязан със своето арогантно, безпардонно, просташко, мутренско протестиране с бесилки и ковчези, на което успяха единствено да изконсумират енергията на младите хора. Именно заради това, г-н президент, и все още с уважение към институцията, искрено Ви моля: Изпратете го този някъде там, откъдето го взехте, защото той вече не само че е вреден и на държавата, но лично на Вас. Затова изпратете „Мутрата вън“ , за да не се носи срама нито от Вас, нито от обществото. Ако промяната е тази мутренска форма на управление, халал да ни е и промяната, за която говорите всеки божи ден, и новото правителство. Аз като гражданин не желая такава промяна, защото винаги съм работил и съм се трудил за онази промяна, която е градивна и създава добри условия за развитие, спокойствие и разбирателство в обществото. Хора, които могат да станат министри не за възможностите си, а особено за министър на културата да издигнете човек, чието единствено достойнство в живота е да замерва с яйца паметници на културата – това е невиждано! Има опасност държавата ни да заприлича на санаториум за нервно болни. Такива хора и министри не са за издигане никъде, а са за лечение. Уверявам Ви, че обществото е много уморено от безплодните арогантни циркове и именно за това е време да помълчим и да помислим за бъдещето. Пътят, по-който ще тръгнем, никак няма да е лесен. Накарайте Вашите министри вместо да ни облъчват денонощно с обещания, да научат една мъдра българска поговорка: “Нивата не иска молитва, а мотика.“, защото тези, които много говорят, малко копаят. А колкото до министъра Ви – то четвърти километър не е далече от министерството. И нека никой не подценява българската култура, там няма място за мутри като Вашия избраник", завършва писмото. 

#Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"