БОЕЦ със сигнал до МВР данни за извършени престъпления от Бойко Борисов

БОЕЦ със сигнал до МВР данни за извършени престъпления от Бойко Борисов
A A+ A++ A

Сдружение БОЕЦ внесе сигнал до МВР – ГДНП, съдържащ данни, които водят до обосновани съмнения за извършени от Бойко Борисов и други лица престъпления, част от които сме посочили, а останалите предстои да бъдат установени. Това информираха от сдружението.

Действията ни са мотивирани от бездействието и липсата на резултати от страна на прокуратурата по наши сигнали, съдържащи тези данни. Това ни навежда на мисълта, че държавното обвинение под ръководството на Иван Гешев или умишлено бездейства, или укрива данни за извършени от Борисов и останалите лица престъпления.

В сигнала, внесен до МВР, се съдържа публична информация за снимките с пачките и златните кюлчета от спалнята на Борисов в държавната резиденция, която той обитаваше доскоро. И към момента нито една институция не е установила произхода на тези огромни средства и златни активи, нито кой и как е направил въпросните снимки. Самият Бойко Борисов обяви публично, че е установил автора на снимките, наричайки го „една прекрасна госпожа”, станала известна в медиите, като „Мата Хари”.

Въпросът кой е направил тези снимки е много важен. Важен е, защото този човек може да потвърди връзката на Бойко Борисов с пачките и златните кюлчета. Важен е още, защото това е пробив в националната сигурност – въпреки охраната на НСО, някой е имал достъп до тогавашния премиер на страната, като от някои снимки е видно, че Борисов е в безпомощно състояние – вероятно спящ, а снимащият е в непосредствена близост до него, като разполага и с огнестрелно оръжие. БОЕЦ изразяваме своите обосновани съмнения, че огромните парични суми и златни кюлчета, които виждаме на въпросните снимки,  могат да бъдат обяснени само с престъпна дейност – корупция, рекет и изнудване. Няма как да си обясним по друг начин  че човек, който от десетилетия работи на държавна заплата, разполага със стотици хиляди и дори милиони левове в пачки и купюри от 500 евро и златни кюлчета с неустановена стойност.

БОЕЦ правим логическа връзка между тези снимки и изнесената от  Васил Божков – бизнесмен с множество повдигнати обвинения, информация чрез публикации в социалната мрежа Фейсбук. Информация, че бил изнудван от Бойко Борисов – в качеството му на премиер, и от министъра на финансите Владислав Горанов да им плаща 20% от печалбата на неговия лотариен бизнес, за да приемат законодателна поправка чрез Менда Стоянова – депутат и парламентарната група на ГЕРБ, която поправка обслужва неговите бизнес интереси и прави възможно плащането на по-ниски такси към държавата в размер на стотици милиони.

Божков съобщи, че е платил този подкуп в размер на 60 милиона лева, като парите са били давани на Бойко Борисов чрез Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, която е посещавала неговия офис всеки месец през последните години. От думите на Божков се предполага, че тези посещения са били с цел да бъдат предадени парични суми, които са част от подкупа. Божков твърди, че е бил изнудван от Бойко Борисов и принуден да плаща такса „подкрепа и спокойствие”, а Севделина Арнаудова и Горанов са били куриери на Борисов в тази престъпна схема за рекет и изнудване.

На 08.07.2020 г. съдружника на Васил Божков – Георги Попов, съобщи във видео, че е бил свидетел как много пъти, когато Божков е ходил при министър Горанов е пълнил джобовете си с пачки с банкноти от 500 евро. Можем обосновано да предположим, че тези пачки са стигнали до чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов.

Прилагаме линк към публикация съдържаща видео с изявлението на Георги Попов:

https://www.mediapool.bg/sadruzhnik-na-bozhkov-nevednazh-toi-hodeshe-pri-vladi-s-pachki-ot-po-500-evro-news309554.html

В сигнала прилагаме разследване на журналиста Атанас Чобанов за имотното състояние на Севделина Арнаудова, медиен съветник и ПР на Бойко Борисов, което надхвърля 1 400 000 лв. и буди съмнения за произхода на средствата, съмнения за неговото придобиване и съмнения за банкови схеми за отпускане на огромни средства на държавни служители, каквито към онзи момент (на придобиване) са и Арнауодва и нейният съпруг Делян Димитров – член на УС на „Булгартрансгаз“.

На основание чл. 207 от НПК на 17.06.2020 г. БОЕЦ сезирахме ВКП със сигнал, касаещ първите снимки със златни кюлчета и пачки от спалнята на Бойко Борисов, както и информацията за имотното състояние на Севделина Арнаудова и разкритията на Васил Божков за платените под формата на рекет 60 милиона лева на Бойко Борисов. Изисквахме да се образува досъдебно производство срещу бившия премиер, Владислав Горанов и Арнаудова за корупция, рекет, незаконно забогатяване, финансови и данъчни престъпления, незаконно боравене и съхраняване на огнестрелно оръжие и други престъпления от общ характер. Изискваме прокуратурата да поиска отстраняване на Бойко Борисов от неговият пост и постоянното му задържане под стража с цел да не се укрие, да не извърши други престъпления и да не повлияe на свидетели или да унищожи доказателства за извършените престъпления, възползвайки се от своето служебно положение.

Към дата 10.12.2021 г. БОЕЦ нямаме отговор от прокуратурата с произнасяне по този сигнал, въпреки че са изтекли всички процесуални срокове за извършване на проверка. Това ни навежда на мисълта, че или такава проверка не е извършена, или не е извършена задълбочена такава. Допускаме, че прокуратурата може да и да е установила уличаващи Борисов факти, които са прикрити, а сигналът ни – „смачкан”.

БОЕЦ сезираме МВР и ГДНП за горепосочените данни за съмнения за извършени престъпления и изискваме образуването на проверки, които да установят обективната истина. За целта е нужно да бъдат снети сведения от Бойко Борисов и всички упоменати в сигнала лица, като Васил Божков и Георги Попов, намиращи се в чужбина, да бъдат разпитани по дистанционен способ чрез видеовръзка. Необходимо е да бъдат снети сведения от служителите на НСО, охранявали Бойко Борисов през периода, за който е установено, че са направени снимките с пачките и кюлчетата от неговата спалня. Да бъде разкрита банковата тайна за Бойко Борисов и установени евентуални негови офшорни компании, банкови сметки в чужбина или собственост в чужбина. Да бъде установена самоличността на лицето, направило снимките в спалнята на Бойко Борисов. Изискваме да бъде установено има ли извършени престъпления от посочените в сигнала лица, както и от други неустановени от нас към момента лица, свързани с предоставените данни.

БОЕЦ изразяваме своите съмнения за умишлено извършени престъпления от общ характер, включително и престъпление срещу правосъдието от главният прокурор Иван Гешев, а именно – осуетяване на наказателно преследване срещу Бойко Борисов или други лица във връзка с подадените до него сигнали от БОЕЦ със същите данни и липсата на ефективна проверка и действия на прокуратурата.  Да бъде извършена проверка дали прокуратурата и Иван Гешев са прикрили извършените от Борисов престъпления.

Очакваме реакцията и действията на МВР, като заявяваме готовност за съдействие и предоставяне на допълнителна информация по случая.

#Борисов #боец #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"