Малко над стотачка за студентски купон в Банско

Малко над стотачка за студентски купон в Банско
A A+ A++ A

Малко над стотачка ще ни струва двудневният пакет за зимни забавления в Банско по случай студентския празник, показа справка на „Монитор” в платформите за онлайн резервации. Хотелиери масово предоставят възможност купонът да продължи поне до 10 декември, предлагайки на своите гости по две или три нощувки в местата за настаняване. Офертите за другите два зимни курорта у нас през тази година са значително по-малко, вероятно заради противоепидемичните мерки за борба с COVID-19.

Според предложение в мрежата две нощувки в студио със закуски и празнична вечеря в 4-звезден хотел в Банско ще ни струват 135 лева на човек. За галавечерята е предвидено тристепенно меню, в което влизат още безалкохолно, минерална вода, български водка, ракия или уиски 50 г, чаша червено/бяло вино или наливна бира. Гостите на мястото за настаняване ще могат да се възползват и от вътрешен басейн с топла минерална вода, джакузи, солна стая, парна баня, финландска сауна, фитнес и

 20% намаление на всички масажи.

Срещу допълнителни 35 лева за „парти гривна” пък след приключването на празненството в ресторанта студентите могат да се насочат към някое от нощните заведения в града без допълнителна такса за вход. Припомняме, че за да купонясват в дискотеките обаче, бъдещите висшисти трябва да разполагат и със зелен сертификат. Разбира се, приятел в нужда се познава и ваксинираните, преболедувалите или тестваните за COVID-19 с охота предоставят здравните си сертификати на своите колеги от университета. Подобна практика се наблюдава не само по празници, но и в ежедневието, когато зажаднелите за забавления младежи се вмъкват в някой мол под чужда самоличност, за да си закупят така необходимата дреха.

Макар предложенията за 8 декември в другите два зимни курорта у нас - Пампорово и Боровец, да са по-оскъдни спрямо тези преди пандемията, избралите да посрещнат студентския празник в Родопите няма да останат разочаровани. Те ще броят по-малко от стотачка за две нощувки в тризвезден хотел с включена закуска и трансфер до ски пистите. Пакетът, в който влиза настаняване в двойна стая, е на цена от 58 лева на човек. За празнична вечеря студентите

 задължително ще се наложи да доплатят 25 лева

- там менюто е тристепенно, като ще могат да избират между родопска или шопска салата, пилешко със сметана и зеленчуци или свинско филе с гъбен сос, за подслаждане пък е предвидена бисквитена торта. Наздравица за празника ще могат да вдигнат с 50 грама водка, която също влиза в цената на куверта.

В случай че предпочетат да посрещнат празника другаде, то Велинград има идеалното предложение - срещу 125 лева студентите ще получат две нощувки със закуски и празнична вечеря. Офертата включва още и безплатен достъп до релакс зоната на хотела, която разполага с вътрешен басейн, хамам, финландска и инфрачервена сауна, леден душ, джакузи и парна баня.

Заведенията извън курортите пък са помислили и за всички, които не могат да се измъкнат от работа за няколко дни, за да празнуват. Така например столична кръчма предлага куверт от 40 лева на човек за четиристепенно меню - салата, топло предястие, основно ястие и десерт.

#Студентски празник #купон #Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »