Последно: Петима вицета в новия кабинет

Последно: Петима вицета в новия кабинет
A A+ A++ A

Всяка партия от готвеното коалиционно правителство ще има вицепремиер. Това каза пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев във връзка с подготовката на споразумението между бъдещите партньори.

"Току-що обсъдихме още няколко последни корекции, говорим буквално за едно - две изречения. Така че се надяваме окончателният текст днес да е довършен”, каза той. Василев уточни, че промените са по-скоро в общото споразумение и става въпрос за конкретизиране.

"Юристите обичат да разписват всичко по много по-конкретен начин. В момента искаме да го затворим, за да има текстове, които да минат утре - вдругиден през колективните органи на партиите”, допълни Василев.

Той изрази надежда документът да бъде подписан преди края на седмицата. На въпрос дали са се разбрали всяка партия да има по един свой съветник в министерство, Василев отговори утвърдително.

"4-годишен мандат е заложен в споразумението. В момента, в който имаме финалния текст и той тръгне за одобрение от политическите партии, ще го направим публичен”, посочи още Василев и коментира, че това най-вероятно ще стане още преди подписването на споразумението.

Източник: БТА

#Асен Василев #ПП ПП #вицепремиери #нов кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »