Михайлов: България може да организира Евро 2020

Михайлов: България може да организира Евро 2020
Снимка:livesport.bg
A A+ A++ A

Кандидатурата на България и Румъния за домакинство на Евро 2020 е съвсем реална, смята президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

„Няма причини да се отказваме от начинанието и с помощта на държавата можем да осигурим изискваните условия“, заяви той пред БНТ в понеделник.

„Сега по-отблизо, като член на Изпълкома (на УЕФА), виждам тези неща. Говорих с моя румънски колега, но така или иначе това е една далечна перспектива. Има време дотогава“, каза още Михайлов.

По думите му обаче това може да стане реалност само ако новият национален стадион бъде построен, както и този във Варна.

Останалите стадиони, подходящи за целта, са „Васил Левски“ в София и „Лазур“ в Бургас, обясни президентът на БФС.

Първата копка на новия национален стадион е запланувана за началото на 2012 година, като съоръжението трябва да бъде на територията на летището във Враждебна.

Идеята за съвместно домакинство се породи след избора на Боби Михайлов за член на Изпълнителния комитет на УЕФА, какъвто е и румънският му колега Мирча Санду.

Следващото европейско първенство е в Полша и Украйна през 2012 г., а през 2016 г. ще домакинства Франция. От 2016 г. шампионатите стават с 24 отбора.

#Борислав Михайлов #президент на БФС #БФС #Българския футболен съюз #България #Румъния #Полша #Украйна #Франция #София #Бургас #стадион #враждебна #Васил Левски #Лазур #Мирча Санду #Евро 2020 #УЕФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"