Елеонора Иванова пред Novinite.bg за мечтите и ролята си в "Братя"

Елеонора Иванова пред Novinite.bg  за мечтите и ролята си в "Братя"
A A+ A++ A

Интервю на Михаела Михайлова

Зрителите са вперили поглед в криминалния сериал "Братя" по NOVA вече три сезона. Внезапен, драматичен обрат на действието, опасни каскади и напрегнати моменти привличат  вниманието във всеки епизод.

Освен в добрата актьорска игра и интригата на сюжета, хората се влюбиха и в новите лица на продукцията, които "влизат" в домовете им всяка вечер.

Елеонора Иванова е в ролята на Поли – жизнено и весело момиче, което попада в тъмния свят на дрогата и зависимостта.

Тя е родена в София и завършва Испанска гимназия, след което е приета от първия път в НАТФИЗ. Носител е на първата стипендия “Стефан Данаилов”, учредена на името на големия български актьор и деец.

Каква е тя извън светлините на прожекторите и за какво мечтае – четете в следващите редове.

 
- Здравей, Елеонора, радвам се, че прие нашата покана. Коя си ти в реалния живот, извън сцената? 

В реалния живот (в момента) съм предимно стопанка на куче. 

- Ти си сред младите актриси, които набират популярност в последно време. Разкажи ни за себе си. Кога се запали по киното и театъра? Винаги ли си мечтала да бъдеш актриса и как започва твоя път?

Винаги съм искала да бъда актриса, още преди да знам какво точно представлява тази професия. Покрай школите и фестивалите, на които ходех в тийндейджърските си години се запознах с театралното изкуство и се убедих, че това е моето нещо. Срещнах изключителни творци, които ме заразиха с любовта си към изкуството и ме научиха на отношение към изкуството като към нещо свещено и по-голямо от мен. Обичам да бъда на сцена, обичам адреналина, който това ми носи. 

- Какво е да си на снимачната площадка и да те излъчват в праймтайма на една от най-големите телевизии у нас?

На снимачната площадка е безкрайно забавно, ако си късметлия като мен и попаднеш на Колеги. Важен е екипът, с който работиш, защото това все пак е професия като всяка друга и отговорността е голяма. А когато всички работите заедно с лекота е много приятно. А да те излъчват в праймтайма си е направо страшничко понякога, но както казах –обичам адреналина. 

- Трудно ли ти беше да влезе в ролята на наркозависимата Поли? 

Любопитно е. Винаги е трудно, когато героят е толкова далеч от теб самия. С Поли имам много общи качества, но още повече различия. Елементът с наркозависимостта ми беше интересен, защото всичко около него ми беше чуждо, но това беше повод да се запозная с историята на много хора, които са минали или минават през една такава зависимост. Осъзнах, че това е проблем, на който не се дава достатъчно гласност и се приема като тема табу, а това също е част от проблема. Може би, ако повече хора разберат, че този проблем наистина може да достигне и до най-примерните личности и да ги повлече в дълбокото, ще бъде по-лесно да им се помогне. Като цяло, мисля, че не се говори достатъчно за наркозависимостта, а трябва. 

- Какви са мечтите ти? Коя е ролята, която винаги си искала да изиграеш? 

Не мечтая за роли, а за процеси. Искам работата ми да ме срещне с големите имена на киното и театъра. Иска ми се да се докосна до големите драматурзи. Мечтая си за Бекет, Йонеско, Чехов...

- На кой световен актьор би подражавала?

Има творци, на които искрено се възхищавам, но рядко подражавам. Хората, които ме възхищават, са неподправено себе си и това е нещо, към което се стремя. Смятам, че е важно да отстоявам позицията си, да търся своето място в културния живот и да следвам собствения си път. Все пак той за всеки е различен. Всичко друго би било нездравословно. Въобще смятам, че човек не бива да се сравнява с останалите – било то за добро или за лошо. 

Четете цялото интрвю на Peika.bg

#поли #братя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »