ИАНМСП и ББР ще бъдат домакини на 17-тата годишна среща на Международната мрежа за малки и средни предприятия в София

ИАНМСП и ББР ще бъдат домакини на 17-тата годишна среща на Международната мрежа за малки и средни предприятия в София
A A+ A++ A

„Малките и средните предприятия – двигател на устойчивото възстановяване“ е  темата на  17- тата среща и съпътстващата я конференция на Международната мрежа за малки и средни предприятия (INSME), която ще се проведе у нас.

Тя ще бъде свързана с иновативното и дигиталното развитие на МСП в условията на пандемията Covid-19 и участие в нея се очаква да вземат Кристалина Георгиева, директор на Международния валутен фонд, Мария Габриел, европейски комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, Йорданка Фандъкова, кмет на София, Серджо Арзени, президент на Международната мрежа за МСП, Джанкарло Джорджети, министър на икономическото развитие на Италия. Чуждестранни гости, представители на правителствени и бизнес организации, банки за развитие и на научните среди ще се включат  в панелите, посветени на възстановяването на бизнеса след COVID-19, ролята на банките за развитие в подкрепата на МСП, сектора на малкия и среден бизнес в Югоизточна Европа и много други.

Домакини на събитието, което в рамките на два дни и в редица дискусии и презентации ще постави най-важните теми за развитието на сектора на МСП, са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българската банка за развитие.

Международната мрежа за МСП е създадена през 2000 г. като инициатива за подпомагане МСП по време на конференция на членовете на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за МСП и глобализация в гр. Болоня, Италия. Ролята на INSME е да осъществява връзка между организации, които подкрепят МСП, както и такива, които създават политики за финансиране на МСП. Към момента в нея членуват 65 организации от 34 страни, работещи в сферата на интернационализацията, иновациите и технологичния трансфер на МСП.

В мрежата участват правителствени и неправителствени организации, както и финансови институции, а основна мисия на  INSME е да насърчава международното сътрудничество и публично-частното партньорство в сферата на иновациите и технологичния трансфер.

При интерес за участие в 17-ата годишна среща на Международната мрежа за малки и средни предприятия (INSME) може да направите в срок до 6 декември вашата напълно безплатна регистрация тук:

Регистрация за присъствено участие на компании и организации

Моля, имайте предвид, че местата за физически достъп за ограничени. Ще получите имейл с потвърждение на регистрацията и допълнителни инструкции за физическия достъп

Регистрация за онлайн участие

След успешна регистрация ще получите имейл с данни за достъп до виртуалното събитие

Регистрация за медии 

ПРОЕКТ НА ПРОГРАМА

Участието в събитието е безплатно и се организира по проект № BG16RFOP002-2.052-0001 „Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“, в изпълнение на дейност 2 “Организиране в България на бизнес форуми, конференции, контактни борси и други прояви за създаване на бизнес партньорства”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Novinite.com са официални медийни партньори.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »