Блъсков се ожали: Утре в-к "Труд" ще излезе на първа страница с гражданско неподчинение

Блъсков се ожали: Утре в-к "Труд" ще излезе на първа страница с гражданско неподчинение
A A+ A++ A

От 40 години съм журналист, полиция във вестникарски коридори не е влизала. Това коментира главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков пред журналисти, след като сутринта органи на реда завардиха редакцията на ежедневника и запечатаха стаите.

На мястото е представител на министерството на културата Светослав Трайков. "Първо спира метрото, да изтрепе хиляди софиянци, а сега е дошъл да спира вестник", каза Блъсков по адрес на Трайков.

Утре "Труд" ще излезе на първа страница с това съобщение: "Редакцията на "Труд" обявява гражданско неподчинение". Да дойде полицията да ни изнесе, да видят всички, които се борят за свободата на словото, как администрацията на България, заедно с полицията, тероризира един вестник, обяви Петьо Блъсков.

"Полиция заварди редакцията на “Труд”. Възможно е вестникът утре да не излезе". Публикация с такова съдържание излезе във фейсбук страницата на медията.

Тя продължава така: "Издевателствата и терорът над единствената свободна печатна медия са в апогея си. Днес копоите на Радев отново ще се опитат да изхвърлят вестник “Труд” от редакцията му. Абсолютно незаконно, разбира се. Без да се съобразяват с делото, насрочено за след месец. При 100% платени наеми. С всички фактури и документи".

149 450,59 лв. за наеми и консумативи дължи в. "Труд" на държавата. Това накратко е обобщението на коментар от страна на Министерството.

Припомняме, че служебният министър на културата проф. Велислав Минеков издаде заповед вестникът да напусне редакцията си. Причината - заради неплащане на наем.

#вестник труд #полиция #Министерство на културата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »