Екип на КПКОНПИ, ДАНС и МВР влезе в Община Враца, проверяват кмета

Екип на КПКОНПИ, ДАНС и МВР влезе в Община Враца, проверяват кмета
A A+ A++ A

Съвместен екип на антикорупционната комисия, МВР и ДАНС влязоха в община Враца и са започнали цялостна проверка на сключените от администрацията и кмета Калин Каменов сделки и изпълнени проекти. Една от целите на проверката е свързана пряко с доставените нови тролейбуси в града.

В сигнал до комисията, ръководена от Сотир Цацаров, се твърди, има значителни нарушения при сключването и изпълнението на обществената поръчка за доставките на новите тролеи. Някои сайтове пък обвиниха кмета Каменов, че умишлено е сключил договор със съмнителна фирма и е взел подкуп за това. Избраният от ГЕРБ втори мандат врачанският градоначалник определи като абсолютна лъжа подобни материали, с които през последните дни беше наводнено интернет пространството.

"За съжаление доживях и мен да опетнят по най-грозния и унизителен начин и то чрез жълти сайтове-бухалки, създадени с цел да изпълняват поръчки за злепоставяне, да бълват лъжи, мръсотия и фалшиви новини, написа Каменов в личния си профил. - Истината обаче е, че всички глупости, които организирано се изписаха по мой адрес, са абсолютна лъжа. Единственото вярно е, че проверки се извършват по всички проекти. Откакто съм кмет работата ми се проверява непрекъснато от всички институции. Обществената поръчка за доставката на новите тролейбуси е проверявана няколко пъти от всевъзможни органи и няма нарушения. Доставените превозни средства са проверявани и също няма констатирани разминавания", допълва кметът.

#КПКОНПИ #ДАНС #МВР #Ощина Враца #кмет #проверка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »