Вдовицата на Самоковеца продава замъка му 15 г. след неговия разстрел в Амстердам

Вдовицата на Самоковеца продава замъка му 15 г. след неговия разстрел в Амстердам
A A+ A++ A

Замъкът на Косьо Самоковеца е обявен за продажба от вдовицата Ангелина Димитрова в агенция за суперлуксозни недвижими имоти, пише „Телеграф“.

Обявата е публикувана от брокер на 25 октомври, като към момента е отбелязано, че има две запитвания за имота от потенциални купувачи. Прочутото имение на Константин Димитров е строено лично по негов вкус през 2002 г. и представлява имитация на средновековен замък.

Имотът е с обща площ от 780 м², става ясно от сайта на брокера. Триетажният замък се намира в парк Ридо в Самоков, разполага с 3 огромни спални и 5 бани, просторен хол и дневна, както и градина, разпростираща се на 4520 м² площ.

Жители на Самоков разказаха, че

приживе собственикът не е жалил средства за строежа, който сам наричал „делото на живота ми“

Самоковеца изпипвал всеки детайл заедно с дюлгерите, които били наети отблизо и далеч. Дори майстори от чужбина идвали, за да носят планове на средновековни замъци във Франция и Англия, от които се вдъхновявало бившото пиколо в хотел „Самоков“ в курорта Боровец. Още тогава младият Косьо мечтаел да е собственик на замък, твърдят запознати с битието на страховития бос. Всичко е така замислено, че да показва най-голям лукс, на какъвто не се радват дори холивудските звезди в именията си. Уви, Самоковеца така й не успява да се порадва на замъка си. Убит е само година след пускането му в експлоатация.

Разстрелян е посред бял ден на площад „Дам“ в центъра на Амстердам, Нидерландия, на 6 декември 2003 г.

Тогава пострадва и актуалната му любовница, моделката Цеци Красимирова

След неговия разстрел срещу наследниците му – съпругата Ангелина, сина Косьо-младши и брат му Мартин Димитров, тръгват дела от тогавашната комисия „Кушлев“, позната като КПКОНПИ към днешна дата. Самоковеца обичал да инвестира сериозни суми за покупка на имоти у нас и в чужбина, става ясно впоследствие от данните на антикорупционната комисия. След сериозни дела срещу КПКОНПИ обаче Ангелина Димитрова успява да си върне „Замъка“. Допреди няколко години братът на Самоковеца е правил опити да го превърне в хотел, но така и не е потръгнал бизнесът. Затова заедно с вдовицата сега се опитват да го продадат, разказаха пред „Телеграф“ съседите му от улица „Авксенти Велешки“ 37 в Самоков. 47-годишният Мартин Димитров върти хотели по морето и в курорта Боровец, но със „Замъка“ не му потръгнало, коментират още местните. Богатата вдовица Ангелина и синът Косьо-младши живеят в Лондон. Тази година наследникът на висаджията навърши пълнолетие, а от няколко години е поданик на кралицата. Младият Косьо учи в елитно училище във Великобритания и е една от местните тенис надежди.

Хората продължават да се страхуват и не са особено словоохотливи

„Само брат му Мартин си е тук. Момчетата на Косьо сега работят за него. Нормално е да ни е страх. Самоков не е София, тука мутренските времена не са отминали“, коментират комшиите. 41-годишната Цеци Красимирова през последните две години не е изпращала цветя на гроба на покойния си любовник, разкриха още местните. От толкова време датира и сватбата й с руския милионер с американски паспорт Майкъл Струмейтис, с когото се говори, че живее щастливо зад океана. Не е ясно дали все пак тази година по повод 15-годишнината от смъртта на големия бос престижна фирма за цветя няма да изпрати букет чрез куриер от името на Цеци. Любовницата и вдовицата не са в никак добри отношения още от годините, когато Самоковеца бе жив.

Синът му Косьо-младши пък бил доволен, че Цеци се е омъжила за милиардера Струмейтис и не я свързват с баща му. Дори се шегувал, че вече е по-известна като „жената на Биг Майк“. По време на сватбата на Цеци и Майкъл, която бе в старинен замък в каталунския курорт Ситжес, Косьо й бе писал в Инстаграм, за да я поздрави. Легалният бизнес изцяло се върти от брата, който обитава къщата на ул. „Авксенти Велешки“ 37 и по-често го виждат в Самоков. Обикновено пристига с луксозно „Мазерати“, но иначе живеел на морето. Друга част от бизнеса е поел братовчедът Димитър Димитров, който е и съдружник с Ангелина във фирмата „Д Кесъл“ ООД. От две години вдовицата и синът не били идвали в България заради пандемията, но се очаквало тази година да дойдат за годишнината от смъртта на Самоковеца, коментираха още местните.

Без аналог у нас

Приказният замък няма аналог у нас. Освен че е в стила на средновековен дворец, той е изцяло оформен с индивидуален дизайнерски проект. Строителството е изцяло от естествени материали – камък и орехово дърво. Освен изброените спални и бани, разполага с открит отопляем басейн с олимпийски размери, спа център с джакузи, релакс зона, сауна, фитнес и барбекю. Има модерен гараж за 4 автомобила, моторни шейни и други, както и 2 открити паркоместа. Брокерът е обявил цената на имота по договаряне, като е отбелязано, че може да бъде резервиран и свален от продажба.

Вдовицата осъди държавата за 340 000 евро

Вдовицата Ангелина Димитрова бе съдена за контрабанда на стойност близо 700 хиляди лева и пране на пари, но бе напълно оправдана през 2014 г. от независимия български съд. Веднага след това тя зaвeдe дeлo срещу България в Cтpacбypг зapaди нecпpaвeдливo пoвдигнaтoтo й oбвинeниe. Cлeд няĸoлĸoгoдишни пpoцeдypи peшeниeтo нa Eвpoпeйcĸия cъд зa пpaвaтa нa чoвeĸa окончателно бе в нейна полза през лятото на 2016 г. Европейските мaгиcтpaтитe й пpиcъдиxa 430 xиляди eвpo oбeзщeтeниe зa пpeтъpпeнитe cтpaдaния и нecгoди. C нaтpyпaлитe ce мeждyвpeмeннo лиxви cyмaтa, ĸoятo дъpжaвaтa изплaти нa вдoвицaтa, нaбъбнa дo eдин милиoн лeвa. Повече от 15 години Ангелина живее заедно със сина си Косьо-младши в мезонет в престижния лондонски квартал Кенсинтън, в съседство с жилището на покойната лейди Даяна.

 

#Константин Димитров-Косьо Самоковеца #Ангелина #замък #продава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »