Кирил Петков: С Пеевски на първия ред ДПС се простреля

Кирил Петков: С Пеевски на първия ред ДПС се простреля
A A+ A++ A

"Поведението на ДПС за мен е необяснимо. Слагат човека - символ на корупцията в България, на първия ред в парламента! По този начин те се прострелват всеки ден в крака! Как говорят за НАТО, за евроатлантически ценности след КТБ, "Магнитски" и "Пандора"? Каква зависимост е това?!", с тези риторични въпроси съоснователят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира депутата от ДПС Делян Пеевски в предаването "ЕвроДикoff".

Днес в парламента ДПС подкрепи кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС. "Ние предлагаме качествен и некорумпиран човек. Да го подкрепя, който иска. Така ще бъде занапред. Ще предлагаме само такива хора", каза Петков.

Петков и Никола Минчев се сприятелили покрай акцията за спасяване на къмпинг "Корал". Минчев се наел да пише pro bono съдебната жалба, която спаси  къмпинга. Да издигнат Минчев за шеф на парламента ПП решили вчера. По-рано днес Минчев каза, че не помни кога са му предложили. "Ние прилагаме принципа "На 4 очи". Става дума аз и Асен да одобряваме някого. Само ако и двамата харесваме някого, тогава го издигаме", каза Петков. 

Той и Асен Василев ще предложат Бойко Рашков да остане вътрешен министър. Петков отрече, че Корнелия Нинова ще е вътрешен министър, за вицепремиер не стана ясно. Петков отново каза, че законът за КПКОНПИ трябва да се промени и КПКОНПИ трябва да има разследващи функции. "Главният прокурор Гешев трябва да бъде махнат, това ми казаха хората по площадите", заяви Петков. В момента юристите на ПП ПП мислели как да се случи това, защото бъдещата коалиция няма конституционно мнозинство, за да прави големи промени. Засега смятат Инспекторатът на ВСС да провери работата на този съвет, който избра преди 2 години Гешев, стана ясно от думите на Петков.

Той обясни още, че смятат да направят силна информационна кампания за ваксините. Да участват най-добрите онколози, кардиолози, вирусолози, които да обяснят за какво става дума. Петков заяви, че ще направят семинари с джипитата. И също така смята да се отговори на страховете на антиваксърите, "които не са лоши хора, но са уплашени и са имали достъп до лоша информация". 

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »