Петканови пред фалит! Рекламите им - с 50% по-малко!

Петканови пред фалит! Рекламите им - с 50% по-малко!
A A+ A++ A

Отминава ли времето на инфлуенсърите и залязват ли Александра и Даниел Петканови? Това се питат последователите им в социалните мрежи. Двамата все по-рядко могат да бъдат видени да рекламират продукти в социалните мрежи. Ако преди година младото семейство ни заливаше с предложения и хвалебствия за всевъзможни артикули, то днес в профилите им виждаме реклами предимно на спортен бранд, с когото имат годишни договори за определен брой публикации срещу заплащане. Разбира се, Александра печели добре от реклами за чужбина, където е доста търсена, но сякаш славата й у нас постепенно отминава, забеляза „Уикенд“.

Дали Лудия репортер и съпругата му осъзнават това и умишлено целят да се шуми около тях, като се чудят в какъв скандал да се забъркат. Първо беше драмата, че уж се развеждат, после Даниел снима по вулгарен начин интимните части на жена си в Доминикана, а последната им „гениална идея“ бе едновременното рязане на носовете им в турска клиника.

И двамата са известни с това, че са известни. Нито имат професионална кариера, допринесла за развитието на обществото, нито стабилно занимание и образование. У нас голяма част от инфлуенсърите и блогърите живеят с усещането, че светът се върти около тях и стотици хора няма да заспят, ако не разберат с колко захар си пият кафето и в каква чаша.

Сякаш хората се измориха от присъствието им и вече вместо да имат онлайн влияние, те по-скоро дразнят и не те изкушават да си купиш рекламирания продукт. Явно фирмите и брандовете са на същото мнение, защото отправят все по-малко предложения към Алекс и Дани.

Красавицата бе сред най-търсените онлайн търговци на влияние, но сякаш вече родните марки залагат на не толкова изтъркани инфуенсъри, които отгоре на всичко са по-евтини. Източници на „Уикенд“ издадоха, че много малко фирми са съгласни да дават по 2000 лева за публикация, колкото взима моделката, за да препоръча даден продукт.

В профила й в инстаграм осезаемо се вижда, че „мама модел“ рекламира все по-малко неща. Самата тя се оправда, че прекарва все по-малко време в социалните мрежи, защото й е скучно, явно е забравила, че точно благодарение на тях успя да си купи голям апартамент в центъра на София.

Красавицата от Благоевград и любимият й се изпокараха с всичките си известни приятели именно заради пари. Първо приключи дружбата им с Теа Минкова и Наум Шопов, като дори закриха общата си фирма, която бяха регистрирали заедно. Причината е, че Александра и Даниел не подбират и рекламират почти всичко, което им предложат, независимо от качеството и дали им харесва. Теа и Наум Шопов често споделят, че имат принципи и не биха промотирали неща, които самите те не харесват и не използват в ежедневието си. Двамата твърдят, че отказват доста реклами. Семейството на Лудия репортер обаче видимо няма подобни скрупули. Противозачатъчните медикаменти са единствената група от артикули, които Петканови със сигурност отказват да рекламират, но всичко друго са съгласни, разбира се, срещу солиден хонорар.

От там са дошли и разногласията в двете известни двойки. Петканови били съгласни да промотират всичко, стига да е добре платено, а Теа и Наум подбирали нещата, които да представят и хвалят. Така общата им фирма спря да съществува само 3-4 месеца след старта.

После се сдушиха с инструктора и риалити звезда Сами Хосни. Там дружбата им изкара малко по-дълго, но също приключи за по-малко от година. Алекс и Даниел смятали, че правят Сами известен, а те нямат печалба от това. Така набързо се разприятелиха и всеки си продължи по своя път.

В най-силния си период Александра Петканова всеки ден рекламираше поне по 4 продукта, което прави по 8 бона на ден и по над 200 000 на месец. И за около година събра парите за прословутия апартамент, който си купиха. Половинката й Даниел Петканов изкарва доста по-малко от Александра. От там идват и част от търканията им, защото меркантилната Сашка постоянно го юрка да приема повече реклами и да си вдига цената.

Жената на Лудия репортер го нахъсва да тренира, да има тяло на мачо, да си прави разкрасителни процедури, както и да си отреже носа и да си оправи брадичката. Именно моделката стои в основата на трансформациите на приятеля на покойния Милен Цветков. Вместо положителен ефект, все по-често Даниел става за смях с промените по лицето и тялото си. Последно той махна малката гърбица от носа си в турска клиника и от няколко месеца се хвали с новия си нос. Феновете му са категорични, че се е превърнал в копие на актьора Джон Крайър, който участва в хитовия комедиен сериал „Двама мъже и половина“ в ролята на Алън Харпър. Повечето коментари след корекцията бяха от иронични до откровено подигравателни.

При съпругата му промяната не е толкова голяма и последователите й сякаш свикнаха с новия й външен вид. „Имаше една негативна вълна от реакции, за която бяхме подготвени“, обясни наскоро Петканова във връзка с пластичната операция на носа, на която се подложиха тя и Даниел. Въпреки корекциите, профилите на двамата вече не преливат от реклами и са с над 50% по-малко от най-силния им период, преди излагациите с развода, голотиите и пластичните операции.

#Алекс и Дани Петканови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »