Радан Кънев за новия председател на НС: Млад и стегнат, такъв ни трябваше

Радан Кънев за новия председател на НС: Млад и стегнат, такъв ни трябваше
A A+ A++ A

Евродепутатът Радан Кънев коментира на страницата си във Фейсбук първия ден на 47-ия Парламент:

Пожелавам успех на колегите в 47 НС - ще бъде трудно, но няколко неща днес ми дават надежда, че е възможно:

- Много спокоен тон, крайно време беше. Политиците сме такива, каквито ни избират гражданите. И в демокрацията трябва да сътрудничим, а това изисква култура на общуване;

- Преговори и компромис вече не са мръсни думи;

- Корнелия Нинова не е председател на НС. Да, ясно е, че с БСП ще трябва да се работи, или поне да се опита. Но БСП не е победител на изборите, а тежко загубила партия, именно благодарение на лидера си. Позицията на лидер на преговорите, която известна пасивност и неопитност на останалите участници ѝ даде, беше най-голямата заплаха за бъдещо управление;

- Новият председател на НС - млад, стегнат, образован човек. Това е нов образ, от който имахме нужда, въпреки че е необичаен за позицията.

Съвсем не на последно място - речта на Христо, като председател на ПГ на Демократична България. За мен лично, тя даде увереност, че съм гласувал за когото трябва. Въпреки лошите резултати. А ако в кампанията чувахме тази реч, те нямаше да са толкова лоши.

Капката катран: В речта на бъдещия премиер, иначе стегната, конкретна, в неговия работен стил, липсваха двата най-сериозни проблема днес - здравната криза и цунамито на новите европейски енергийни политики, за които сме плачевно неподготвени. Кампанията свърши. Времето за премълчаване на трудните решения - също.

Надявам се този парламент скоро да избере силно правителство, с което да работим по тези трудни решения.

#Радан Кънев #Никола Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"