Дайнов: Нинова за оцеляването си ще пожертва не само БСП, но и коалиционното правителство

Дайнов: Нинова за оцеляването си ще пожертва не само БСП, но и коалиционното правителство
A A+ A++ A
Играта на Нинова е ясна - ако аз си тръгна, ще срина света. Тя е на позицията ”Аз съм БСП и ще я разруша, ако не съм председател” Ако не си тръгна, ще покажа на жалките остатъци от партията, че сме във властта Това е план Б. На всички избори тя свежда гласуващите за БСП наполовина, реже ги през кръста. Това заяви политологът Евгений Дайнов.
 Нинова не може да казва за Зарков, че е обратен. Това се казва на гаменчетата по крайните квартали. Нинова мисли, че води битка на живот и смърт. Тя е на варианта - аз съм БСП, ако ме няма мене ще унищожа БСП. Най-вероятно тя иска да прокара план Б. Рискът е тя, а не Слави Трифонов. Рискът се казва Корнелия Нинова. За жалост без нея не може, каза още той пред TV1 и TV+ в предаването на Веселин Дремджиев.

Той коментира обстановката на и преговорите: Страшно различна е политическата атмосфера. На преговорите нямаше скандали и палячовщини. Никой никого не наричаше мръсник или предател. Имаше спокойна, оптимистична ведрост. Не изнервеност. Не очакване, че ще стане простотия. Тези момчета донесоха спокойствие. Две са причините за това: народът се умори от скандали, иска успокояване за общото благо; и второ - тези младежи прилагат наученото във външния свят без да го побългаряват.

 Гечев каза колко министри ще иска БСП. "Демократична България" правят анонс, че може би няма да искат министри. Това са партийни анонси. Но няма скандали и надлъгване. Сега започват рискови няколко дни - разговори на партийни лидери, не експерти. Партийните лидери, ако продължават в същия дух - няма да има проблеми, смята Дайнов.

 ГЕРБ са в тежко положение, защото са силови играчи. Те трябва да се зъбят, да показват сила. Едновремнно с това наблюдавам много властови фигури свързани с ГЕРБ, които заемат завой извън ГЕРБ - кметове, главни редактори. Мислят за живота без ГЕРБ, посочи още политологът.

 

#Евгений Дайнов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »