Кличко се страхува от Кубрат Пулев, смята мениджърът на българина

Кличко се страхува от Кубрат Пулев, смята мениджърът на българина
Кубрат Пулев след победата си над германеца Александър Димитренко в двубой за титлата в тежка категория. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Най-голямата звезда в боксовата свръхтежка категория Владимир Кличко се страхува от формата на българина, заяви мениджърът на българския боксьор Кубрат Пулев Хаген Дьоринг.

Според Дьоринг украинецът не бърза с организацията на мач между двамата, тъй като е изплашен, предаде вестник „Тема спорт“, цитиран от „Дневник“.

„Да, мисля, че е изплашен. Най-вече заради формата, в която Кубрат се намира. Разбира се, че той не ни харесва. Сигурен съм в това“, заяви Дьоринг.

Според треньора на Пулев, ако Кличко бяга от мача, може да загуби служебно титлата си, защото трябва да я защитава на шест месеца.

„Не мога да кажа какво точно си мисли Владимир. Според мен в главата му се върти една мисъл и тя е, че Кубрат е най-опасният, с когото може да се качи на ринга в момента“, добавя Дьоринг.
Ако няма мач с Кличко в близко време, Кубрат Пулев може да има друга среща за защита на титлата, която ще бъде вероятно с победителя от мача между поляка Томаш Адамек и кубинеца Одланиер Солис.

Мачът между тях ще се проведе на 22 декември.

Във вторник от щаба на Владимир Кличко обявиха, че мачът с Кубрат Пулев не е на дневен ред и че ще може да се състои най-рано след година.

Дотогава притежателят на четири варианта на световни титли ще има два мача, от които единият вероятно ще е с Александър Поветкин.

Агентът му Бернд Бьонте дори намекна, че няма да се съобразяват с изискуемите от различните федерации задължителни защити.

#Владимир Кличко #Кубрат Пулев #бокс #мач

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници