Димитър Главчев оглави Комисията за контрол на ДКЕВР

Димитър Главчев оглави Комисията за контрол на ДКЕВР
Депутатът от ГЕРБ и оглавяващ комисията за наблюдение дейността на ДКЕВР Димитър Главчев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Народният представител от ГЕРБ Димитър Главчев оглави комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

За зам.-председател на комисията депутатите избраха Мартин Димитров от „Синята коалиция“, предаде БГНЕС.

За нейни членове бяха избрани депутатите Румен Овчаров от БСП, Любомир Владимиров от „Атака“, Рамадан Аталай от ДПС и Димитър Карбов от независимите.

Вносители на проекта за създаването на наблюдаващата комисия бяха депутатите от ГЕРБ Искра Фидосова и Диан Червенкондев, предаде „Медиапул“.

Експерти от Световната банка пък, която финансира част от проектите за възобновяеми енергийни източници в България, са посетили ДКЕВР и са поискали информация по повод жалбата на инвеститорите, внесена в ЕК, каза във вторник председателят на Комисията Ангел Семерджиев.

Според становището на експертите въведената такса за достъп е напълно законна, а не както смятат производителите на зелена енергия, обясни тогава Семерджиев.

„Ние сме държавна институция, всеки може да протестира, нямам нищо против. Ние се срещнахме с представители на международни финансови институции, които финансират проекти в България, обяснихме нашите мотиви и трябва да ви кажа, че те проявиха разбиране и приеха нашите мотиви. Представители на Световната банка от организацията ОФИТ бяха при нас“, разказа подробно председателят на държавния регулатор.

#Димитър Главчев #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #председател на ДКЕВР #Ангел Семерджиев #Искра Фидосова #Мартин Димитров #ГЕРБ #"Синята коалиция"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"