Тежковъоръжен се барикадира в село Сърница, 150 полицаи на крак

Тежковъоръжен се барикадира в село Сърница, 150 полицаи на крак
A A+ A++ A

Мъж се е барикадирал от снощи в къща в село Сърница, община Минерални бани. Той е тежко въоръжен. Към мястото пътуват отрядът за борба с тероризма и главният секретар на МВР.

Над 150 полицейски служители са мобилизирани за издирването на въоръжен мъж, нападнал съседа си след скандал в село Сърница, Хасковско, и ранил жена с нож. Това съобщи директорът на ОД на МВР - Хасково старши комисар Венцислав Кирчев, който е на място в създадения кризисен щаб.

В операцията срещу въоръжения и опасен мъж са включени полиция, жандармерия и специалния отряд за борба с тероризма. В основата на инцидента било преминаването на животни през градина. Конфликтът снощи започнал със спор, при който първо се стигнало до сбиване, а след това били произведени и изстрели.

Стрелецът след това се е укрил в гориста местност, чиито периметър установяваме, уточни Кирчев. Той квалифицира станалото като опит за убийство.

Салиф е криминално проявен за кражби и съхранение на взривни вещества, допълни Кирчев.

Пушката, с която са били произведени изстрелите, е намерена, но извършителят е избягал с друга, също незаконна пушка, казаха още разследващите.

Към момента се предприемат заградителни мероприятия. Очаква се в селото да пристигне и главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Снощи в 18:40 часа възникнала разпра между Бейсим Салиф и друг мъж на 43 г. Спорът бил за животни. Първоначалните данни бяха, че въоръженият мъж се е барикадирал в дома си в Сърница, но от полицията уточниха, че според тяхната информация стрелецът е избягал в гората.

Полицията призовава гражданите да бъдат внимателни и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на тел. 112.

#полиция #Сърница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »