Меси изпреварил Левандовски с минимален брой гласове! Роналдо оплю "Франс Футбол"

Меси изпреварил Левандовски с минимален брой гласове! Роналдо оплю "Франс Футбол"
A A+ A++ A

Лионел Меси спечели за рекорден 7-ми път „Златната топка“ за най-добър футболист на 2021 година в анкетата на „Франс Футбол“, а резултатите показват, че аржентинецът е имал минимално предимство пред основния си конкурент Роберт Левандовски.

Меси е събрал 613 точки от гласовете на участващите 170 спортни журналисти, докато нападателят на Байерн (Мюнхен) има 580. Разликата между третия Жоржиньо от Челси и четвъртия Карим Бензема от Реал (Мадрид) е далеч по-сериозна – 460 т. срещу 239 т.

След като бе награден с ценното индивидуално отличие, Меси се обърна към Левандовски: „За мен беше чест да се боря с теб. Всички са съгласни, че през миналата година ти беше големият победител. Смятам, че “Франс Футбол” са длъжни да ти връчат наградата. Тя е твоя, ти си я заслужи и трябва да си я вземеш вкъщи”, заяви Меси.

„Невероятно е да съм тук отново. Преди две години си мислех, че това вероятно ще са последните ми години във футбола. Не знаех какво ще се случи, но ето, че съм пак съм тук пред вас. Не знам още колко години ми остават от кариерата, но се надявам да са много, защото се забавлявам изключително. 

Най-важната ми награда дойде през юни, когато спечелихме Копа Америка. Към това се стремях от началото на кариерата ми в националния тим. Искам да посветя този приз на моите съотборници, с които заедно постигнахме това“, каза още Меси.

За нечестността в избора на Меси за тази година говори и това, че Кристиано Роналдо не си замълча, както обикновено, а избухна в социалните мрежи с куп обвинения към "Франс Футбол" и главния редактор на изданието.

Португалецът използва профила си в „Инстаграм“, за да отправи тежки обвинения към Паскал Фере, който наскоро разкри, че португалецът му доверил, че единствената му амбиция е да завърши кариерата си с повече „Златни топки“ от Лионел Меси.

Голямата звезда на Манчестър Юнайтед определи това твърдение на журналиста като лъжа и добави, че винаги е искал да поздравява победителите, но Фере е изрекъл втора лъжа.

Ето и цялото изявление на Роналдо:

"Днешният резултат обяснява изказванията на Паскал Фере от миналата седмица, в които той твърди, че съм му доверил, че единствената ми амбиция е да завърша кариерата си с повече „Златни топки“ от Лионел Меси. Паскал Фере лъже, за да популяризира себе си и да рекламира изданието, за което работи. Неприемливо е човекът, отговорен за присъждането на такава престижна награда, да лъже по този начин, проявявайки абсолютно неуважение към някой, който винаги е уважавал „Франс Футбол“ и „Златната топка“. Той отново излъга, оправдавайки отсъствието ми от церемонията с несъществуваща карантина.

Винаги искам да поздравя тези, които печелят, защото спортсменството и феърплея ръководят кариерата ми от самото начало. Правя го, защото никога не съм срещу никого. Винаги печеля за себе си и клубовете, които представлявам. За себе си и тези, които ме обичат. Не печеля срещу никого.

Най-голямата амбиция в кариерата ми е да печеля национални и международни трофеи за моите клубове и националния отбор на моята страна.

Най-голямата амбиция в кариерата ми е да бъда добър пример за всички, които са или искат да бъдат професионални футболисти.

Най-голямата амбиция в кариерата ми е да оставя името си записано със златни букви в историята на световния футбол.

Ще завърша с това, че съм концентриран единствено върху следващия мач на Манчестър Юнайтед и върху всичко, което все още можем да постигнем през този сезон заедно с моите съотборници и нашите привърженици.

Останалото? Останалото е просто останалото...“

 

#Златната топка #Лионел Меси #Кристиано Роналдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »