Студенти в СУ се сбиха заради мудна администрация

Студенти в СУ се сбиха заради мудна администрация
Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Студенти, чакащи на огромна опашка, за да се запишат за новата академична година във Философския факултет на Алма Матер, са се сбили в понеделник, изнервени от мудната администрация и чакането с часове.

Инцидентът е станал пред кабинет 46 на Философския факултет, който се намира в Ректората и чието приемното време на служителките е само три часа дневно в различни часове, се пише в писмо, изпратено до медиите.

„Бях се наредил на опашката за един най-обикновен печат в студентската книжка още от 12.30 часа, а пред мен вече имаше стотина чакащи. Няколко колони за различните служителки, които обслужват студентите, постепенно приеха облика на тълпа“, пише в писмото един от чакащите студенти.

По думите му около 14.30 часа в коридора „изведнъж стана меле“, което било „напълно нормално в претъпкания и задушен коридор, след часове на крак, напрежението ескалира“.

Според студента причина за случилото се била реакция на придружител на жена с увреждания, който избухнал и започнал да крещи на студент, явно подразнен от това, че някои студенти предават книжките на свои колеги.

„Трябва ли да има убит или осакатен, за да престанат тези абсурди в уж най-престижния ни университет“, основателно пита студентът и допълва, че ако проблемът е в мудността на служителките, те трябва да бъдат сменени, защото има предостатъчно хора без работа, които могат да заемат мястото им.

В сряда от пресцентъра на Софийския университет разпространиха официалния отговор на декана на Философския факултет Димитър Денков.

„Напълно разбирам възмущението Ви, но все пак съобразете, че проблемът не е само и единствено в неуважаваната от Вас администрация, а и в самите чакащи“, започва писмото на декана.

По думите му периодът за записване на студенти е от 20 август до 10 октомври, което е „предостатъчно време, за да се избегнат опашките“ от 3200-та студенти, които учат във Философския факултет.

„Позволявам си да отбележа, че има и арогантни студенти, а не само служители. От известно време се опитваме да оправим нещата поне с опашките и се надявам това да стане по-скоро с електронизация на приема, но това не би било възможно и без съдействието на самите студенти. Сигурен съм, че и тогава ще има достатъчно недоволни“, казва Димитър Денков.

Той допълва, че още от четвъртък опашките пред кабинета ще бъдат подредени, но „без да обещава“, че ще бъдат избегнати.

#студенти #СУ #Софийски университет #Философски факултет #опашка #сбиване #администрация #записване #академична година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"