Борисов: Проверката на Бойко Рашков от НАП е трик!

Борисов: Проверката на Бойко Рашков от НАП е трик!
A A+ A++ A

Държавата трябва да премине през това, което се случва в момента, ние да бъдем търпеливи и  да уважаваме избора на хората. Това коментира от Арбанаси лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе в града заедно с висши представители на партията на среща с младежите на формацията. Благодари на избирателите им, който били подложени на терор. По думите му и в най-лошите им представи за демокрация не включвало полиция да влезе в СУ два дни преди вота. "Чак такъв терор и сплашване", каза Борисов и добави, че всеки, който се осмелил да гласува ГЕРБ, щял да бъде смачкан. Борисов изтъкна и ниската избирателна активност и добави, че над 70 % не отишли да гласувал. Ако те били организирали вота, техните опоненти и Радев, щели да го определят като провал.

По думите му е можело да има стабилно управление между партиите на промяната и ГЕРБ-СДС. И се чуди как по-приемлив станал Румен Гечев - на първо място по фалирали банки, както Румен Овчаров, Емилия Масларова или Атанас Атанасов. И даде пример с Владо Кузов, който бил осъден за педофилия.

Борисов определи като трик проверката на Бойко Рашков от НАП. По думите му след като го провери, след това 5 години нямат право да му правят нова. Той определи това като опит за индулгеция.

Той коментира и катастрофата на Струма, като заяви, че в началото се внушавало, че пътят е виновен за инцидента и е строен от ГЕРБ. Едва вечерта медиите съобщили, че участъкът е строен от Гагаузов. В тази връзка той изрази съжаление и за спирането на "Хемус". Коментира преговорите за кабинет и обещанията, че ще се строят по 4 магистрали на година. По думите му една велоалея не могат да направят за 1 година. По думите му нямало нито една сменена мантинела по "Хемус" или "Тракия". От 7 месеца медиите били под контрола на Радев и неговите хора. Иначе щяло да има въпроси защо тези дебати не са проведени преди вота. Определи преговорите като предизборен дебат. Въпреки това той поясни, че уважават избора на гражданите и партии с под 10 % да се разпореждат. Отново изтъкна, че всеки понеделник теглят заеми.

По думите му няма човек, който не иска да има безплатни градини, да не се плаща ДДС или данъци. Според тях само социалните мерки, които предлагат от новите партии е 15 млрд. лева. Поясни, че при формирането на бюджета, винаги да са в рамката на дефицита. Иначе може да има процедура за свръхдефицит. Според него обаче сега ЕС щяла да си затрае. Според него през декември инфлацията ще стигне 10 %, а дефицитът - 6-7 на сто.

И попита какво ще се случи , ако всички тези предложения се вкарат в НС и всички ги подкрепят. По думите му икономиката е в колапс и няма от къде да дойдат всички тези средства. Според него амбицията е хубаво нещо, но трябва да се съчетаят с опита. И даде да се разбере, че всички предложения по време на преговорите може да минат, а за тях няма да има пари.

Поясни, че явно ще има кабинет и в НС може да разчитат на 100 % подкрепа от ГЕРБ в зала, а така сметката ще стигне до 30 млрд.лева. "Чакам с нетърпение да видим "радостната новина" в преговорите - че навсякъде има по 95% в преговорите. Това е прекрасно - ще има правителство.", каза той.

Добави, че е сложил опитните начело на листите на ГЕРБ, което се прави в криза, а в момента сме били в три такива  - миграция, ковид пандемията. Лидерът на ГЕРБ коментира и "гьонсуратлъка" на управляващите при "справянето с ковид кризата". "Това е гьонсуратлък - да дадеш медал на за чувалите с трупове. В тази връзка изтъкна хорото, което са изиграли от щаба на Радев след вота. По думите му цялата предизборна кампания била за "Хемус", а сега след инцидента на "Струма" станало ясно, че партията на Бойко Рашков стори без утвърдителни процедури. Отново защити тезата за много нарушения, особено с машините.

Според него въпреки уверенията на Асен Василев, че няма да се вдигат данъците, може и да не се изпълни, предвид всички обещания за разходи. По думите му бизнесът вече са почувствали скока на цената на тока. Борисов коментира и тежката перспектива пред бизнеса след главоломния скок на цените на горивата, на тока, на хранителните стоки: "Няма реакция. Не е новина. Теглиш милиарди. Не е новина. Първи по смъртност. Не е новина. Починали възрастни хора. Не е новина". "Нека каже как да стане, как да се случи да излезем от това. А не да ни обясняват за ланшния сняг! Направете го!", заяви лидерът на ГЕРБ.

Накрая даде задача на младежите - да правят мониторинг на новините - какво са забелязали, за да види каква им е чувствителността, какво са сгрешили.

Засегна и идеята да сме инвестиционен хъб, като напомни, че по тяхно време сме били информационен хъб, газов хъб.

 

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Арбанаси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай