Мис България 2021 Сара Младенова: Моята лична кауза е развитието на спорта в България!

Мис България 2021 Сара Младенова: Моята лична кауза е развитието на спорта в България!
A A+ A++ A

Преди броени дни, по време на пищна церемония, бе обявено името на Мис България 2021. Тя е 17-годишната Сара Младенова, която все още е ученичка и се занимава с фехтовка.

По този повод ние си поговорихме със Сара, която сподели с нас своите емоции от конкурса, страстта ѝ към спорта и личната ѝ мисия като победителка в престижния конкурс. Какво още ни разказа най-красивата жена в България? Прочетете следващите редове и ще разберете!

Здравейте, Сара. Поздравления за победата! Благодарим Ви, че приехте поканата ни.

Как решихте да участвате в конкурса "Мис България” 2021 и какви бяха Вашите очаквания?

Реших да се запиша, защото исках да пробвам нещо различно. Аз съм човек, който обича предизвикателствата. Не съм била с нагласата за големи очаквания, а напротив - отидох да се забавлявам и да се забавлявам и да се запозная с нови хора от различни сфери.

Какво почувствахте, когато обявиха името Ви и разбрахте, че сте победителка?

Чувството е уникално, неописуемо и много различно. Дори толкова емоционално, че ми се насълзиха очите. Пожелавам на всяка млада дама някой ден да изпита такова чувство.

2333488

 

Какви са Вашите наблюдения за реакциите на публиката?

Реакциите на публиката, която беше в залата бяха позитивни. А в социалните мрежи гледам да чета само хубавите статии и да не обръщам внимание на хейта. Според мен е излишно да се натоварвам психически, а и не мисля, че хората в социалните мрежи с толкова злобни коментари трябва да са ми някакъв критерий. Мисля, че имам много по-важни неща от това в момента, отколкото да си губя времето в четене на негативни постове. Смятам, че трябва да бъда над нещата и да се радвам на този хубав миг.

Миналогодишната победителка Венцислава Тафкова бе упрекната, заради корекцията, която има в своите устни. Какво е Вашето мнение по въпроса? Вие "За” или "Против” корекциите сте?

Не съм против стига да е в рамките на нормалното. А лично нямам и не смятам, че имам нужда. Също така мисля, че ако някой има нужда да си направи е изцяло негово решение.

Какви характеристики трябва да притежава една "Мис България”?

Една Мис България, независимо от нейната възраст, ако е достатъчно умна и запозната с това каква отговорност носи тази титла, е достойна да бъде Мис България. Също така тя трябва да е дисциплинирана, добросърдечна и да притежава естествена красота.

2333489

Тежи ли короната?

Естествено,ч е тежи в преносния смисъл. Все пак това внимание, което е върху теб, ако нямаш достатъчно здрава психика, някои момичета не биха издържали на това напрежение. Все пак е голяма отговорност.

На какво ще заложите на международния конкурс Мис Планет 2021?

На същите неща, на които заложих и на Мис България. А това са красотата, дисциплината и сценичното поведение.

Вие сте млада и красива. Има ли специален човек до Вас?

Има, но това мисля да го запазя за себе си. Все пак щастието обича тишината.

Все още сте ученичка, а същевременно сте национален състезател по фехтовка. Как едно красиво момиче се ориентира към такъв спорт?

Спортът от малка е присъствал в ежедневието ми и мисля, че е супер важно нещо. А избрах точно този спорт, заради моя баща, който също е бил национален състезател. И всъщност той ме запали да тренирам точно фехтовка. Той е и мой личен треньор, на който дължа всичките си успехи и награди.

Какво Ви дава този спорт и какви са Вашите бъдещи планове, свързани с фехтовката?

Този спорт ми дава всичко, от което имам нужда. След всяка една тренировка се чувствам изключително удовлетворена. Дава ми дисциплина, учи ме на уважение, също така изгражда и психиката на човек. Не мога да си представя един мойден без фехтовка!

Четете цялото интервю на Jenite.bg

#спорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай