Оцелелите от автобуса - убиец били в задната част - счупили стъкло, за да се спасят

Оцелелите от автобуса - убиец били в задната част - счупили стъкло, за да се спасят
A A+ A++ A

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и медиците от "Пирогов" изнесоха данни за трагедията на АМ "Струма" край село Боснек с 45 загинали пътници в изгорял автобус.

"Страшна трагедия, за жалост голям брой загинали - 46, от които 12 деца. Благодарим на българските власти, лично на Стефан Янев, който беше в постоянен контакт със Зоран Заев. Седем човека са в Пирогов, добре са, имат травми. Благодарни сме на всички в Пирогов и на директора. Има няколко члена на едно семейство сред пострадалите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на около 40-50 години", каза здравният министър на Северна Македония Венко Филипче, който беше в "Пирогов" заедно със Зоран Заев и министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи.

Буяр Османи заяви, че наистина е имало бърза реакция от българските власти, оказана е първа медицинска помощ и ранените са стабилизирани.

"Ще оставим на българските експерти да анализират причините за инцидента. Слава Богу има оцелели, които ще разкажат какво се е случило. Когато автобусът е пламнал, от задните седалки пътниците са успели да счупят прозореца и да се измъкнат. Част от роднините на пострадалите ще дойдат в "Пирогов", посочи Заев.

Жертвите са от повече националности - има и от Сърбия, и от Белгия, но са граждани на Северна Македония. Жертвите не са само от Скопие, има и от други македонски градове.

#Заев #автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"