ВИДЕО Кирил и Асен с Фейсбук честитка към държавния глава

ВИДЕО Кирил и Асен с Фейсбук честитка към държавния глава
A A+ A++ A

"Румен Радев е президентът, с който ще продължи промяната",  това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той съобщи още, че процесът по съставянето на правителство върви прозрачно и диалогично.

Според него правилният избор за България е бил именно Радев.

По-рано днес, когато упражни правото си на глас в президентските избори, той коментира и преговорите по съставянето на кабинет. Вече са сформирани 18 преговарящи екипа по ключовите приоритети, по които ще се търси съгласие, каза Кирил Петков:

"Много се надявам, че ще постигаме диалогични разговори, за да видим кои са нашите общи идеи в стратегиите. Разликите ще обсъдим също. Цялата българска общественост ще може да има пълния достъп до информация как се водят преговорите. Всичко ще бъде излъчено онлайн и се надявам, че тази прозрачност ще даде и допълнителна диалогичност между страните", заяви още Петков.

Той добави, че при съставянето на правителство няма да се гонят срокове на всяка цена.

"Целта ще са конструктивни, детайлни преговори, които да изключат конфликти между партньорите впоследствие", заяви още Кирил Петков и подчерта, че България е активен и силен член на ЕС с натовска ориентация.

#Продължаваме промяната #Кирил Петков #Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »