Черен петък в България! КОВИД погуби трима известни бизнесмени

Черен петък в България! КОВИД погуби трима известни бизнесмени
A A+ A++ A

Трима известни благоевградски бизнесмени са починали в края на седмицата, съобщава Struma.com. Ковид уби популярния търговец на зеленчуци Ив. Колев, с прякор Дивако и собственикът на хотел "Ади" Райчо Димитров - Чората, а часове по-рано издъхна и бившият полицай, собственик на хотел "Пилевски " и автомивка, Венци Пилевски.

Емблематични и познати имена в областния център, починали един след друг, през броени часове. Новината потресе областния център. Чората и Ив. Колева починаха в реанимация на болницата, след няколкодневно лечение на Ковид. Вирусът убиец продължава да коси и поболява цели фамилии.

В момента в болница се лекува и съпругата на Чората - Адриана, която научи новината за смъртта на мъжа си в гинекология, част, от която е приспособена за лечение на ковид пациенти. Над 10 души починаха само за броени дни миналата седмица, поразени от коронавируса. 

Страшна се оказа тази вълна. Освен, че Делта вариантът е силно заразен, той е и с висока смъртност, особено безпощаден към хора със съпътстващи заболявания. Въпреки че броят на заразените намалява, броят на починалите е стряскащ. И в момента реанимация на най-голямата болница в Пиринско, МБАЛ Благоевград е пълна.

Миналата седмица бе абсолютно невъзможно да се настани пациент там - нямаше никакви места, казваха медиците от болницата. За едно място чакаха по няколко човека. В отделенията все още се намират места, но в реанимация е страшно. За пореден път предупреждаваме - спазвайте мерките, пазете себе си и близките си. Ситуацията с опасния вирус остава силно тревожна.

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"