Политиците гласуват за президент и вицепрезидент

Политиците гласуват за президент и вицепрезидент
A A+ A++ A

Лидери и членове на политически партии у нас упражниха правото си на глас за избор на президент и вицепрезидент на Република България. 

Кирил Петков от „Продължаваме промяната” заяви: "Най-важното за бъдещия президент е да слага България над всичко. Когато говорим за обединител, той трябва да обединява хората, които също слагат България над всичко. Много добре се развиват преговорите за правителство. Уточнихме групите, които ще се срещнат другата седмица, ще има 18 екипа по всяка тема. Ще постигаме диалогични разговори по всяка тема. Ще видим общите ни идеи в стратегиите, ще видите, че цялата общественост ще има пълен достъп до информация за преговорите, всичко ще се излъчи онлайн", добави Петков. "Ще минем толкова детайлно по всички теми, дори да отнеме повече време, това ще даде възможност да нямаме конфликти след това. Позитивният диалог ще укрепи бъдещата коалиция", каза още той.

Министър-председателят Стефан Янев гласува в столичното 108 СУ „Никола Беловеждов“. "Гласувах за кандидати за президент и вицепрезидент, които ще изпълняват Конституцията. Важен е и начинът, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната и вътрешната политика; начинът, по който президентът си изпълнява правомощията като върховен Главнокомандващ. Още веднъж призовавам българските граждани за активност днес и да дадат глас за двойката, която да изпълни тези ангажименти. От нашия глас зависи, нашият глас е важен". Това каза служебният премиер Стефан Янев, който гласува в столичното 108 СУ „Никола Беловеждов“ в ж.к. Дружба 1. Той коментира и ситуацията на границата с Турция, която, по думите му, е нормална. "В дни с избори има чувствителност повече. До момента е известно, че от няколко дни там се провежда специализирана операция, това води до забавяне и неудобство, това води и до обвинение, че се прави нарочно – а не е така", допълни премиерът.

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган гласува на балотажа за президент и вицепрезидент. Доган упражни правото си на глас 15 минути преди 8 ч. 

Източник: БНР

Снимки – БГНЕС

#политици #гласуват #президентски избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"