ПП излязоха с позиция: Не сме обсъждали имена на министри

ПП излязоха с позиция: Не сме обсъждали имена на министри
A A+ A++ A

„Продължаваме Промяната“ не е обсъждала никакви имена на министри. Това обявиха от партията в писмо, разпространено до медиите. 

„Както многократно вече декларирахме, първа задача на предстоящите през другата седмица и започващи от 23-ти ноември коалиционни преговори, е уточняване на политики по сектори и създаване на начален документ като основа за бъдещо коалиционно споразумение. Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните коалиционни партньори не са постъпвали. Това ще стане едва, след като бъдат създадени общите приоритети и политики по сектори. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за осъществяването на тези политики", заявяват от партията.

От ПП напомниха, че изискването за подкрепа на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на кадрите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо задължение на следващите министри.

„В оставащите дни до края на седмицата, ръководството на „Продължаваме Промяната“ е изцяло концентрирано върху втория тур на президентските избори, като разглеждаме победата на президента Радев като необходимо условие за по-нататъшните истински политически промени в страната", казаха още от партията.

Днес Кирил Петков и Асен Василев придружават президента Радев при закриването на неговата кампания в Пловдив.

#министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »