Иван Бакалов: Изборът в неделя е прост - за или против Борисов

Иван Бакалов: Изборът в неделя е прост - за или против Борисов
A A+ A++ A
Днес ще има предизборен дебат в студиото на БНТ. Водеща - Аделина Радева, за която такава роля не е за нейния калибър, а тя е далеч от пример за обективност.
 

Най-напред, такъв дебат не трябва да се води в БНТ, а в подходяща зала, с публика, с неутрален водещ, а не с конформист, обслужвал години наред властта на Борисов. И такива предизборни дебати трябва да се предават по трите национални телевизии или по която телевизия иска. БНТ е слуга на досегашната власт.

 

В тоя ред на мисли за довечера...


Ще чуем основното обвинение към Радев - и от Аделина, и от Герджиков - че е разединител на нацията. Вдигнал юмрук, "Мутри вън".


Щом е разединител, колко партии подкрепиха Радев, колко Герджиков, когото наричат Плевнелиев2? И кой разединява - Радев ли, който излезе с протестиращите срещу поръчковия главен прокурор, или онзи от Банкя, който поръчва акциите на главния прокурор? И който непрестанно сипе обвинения срещу Радев от самото му встъпване в длъжност - последно, че е виновен за умрелите от ковид и вдигнал цените на тока.

 

Разбира се, в обществото винаги има плужеци, които ще си харесат един нов плужек в политиката. Според Герджиков прокуратурата работела прилично, около Борисов няма нищо съмнително, да се прегърнем с него, по неговия модел - Я елате пиленца при батко.

 

Иска да се обединим с начин на управление, който мнозинството иска да ликвидираме, както показват и изборните резултати.


Радев събра над два пъти повече гласове от Герджиков на първия тур.

 

Той едва ли е съвършеният кандидат, но изборът в неделя е прост - за или против Борисов.

 

Иван Бакалов, Facebook

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай