Найденов моли търговските вериги за евтина Коледа

Найденов моли търговските вериги за евтина Коледа
Министърът на земеделието Мирослав Найденов призова търговските вериги да снижат цените по Коледа, а не да ги вдигат, по време на среща с тях във вторник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на земеделието Мирослав Найденов призова търговските вериги да снижат цените по Коледа, а не да ги вдигат, по време на среща с тях във вторник.

„Всяка година се обръщам към търговските вериги по празниците да дадат възможност да се случи това чудо, което се случва в останалите страни – стоките да поевтиняват, а не да се увеличават," обясни Мирослав Найденов, цитиран от информационна агенция „Фокус".

Срещата им е била огранизарана от вестните „24 часа" и „Труд" във връзка с иницативата „Истински евтина Коледа", става ясно от съобщение на сайта на земеделското министерство.

Веригите са в жестока конкуренция, а същевременно потреблението е свито, коментира още земеделският министър.

Мирослав Найденов пояснява, че форматът на намалението сигурно няма да е като този за последните три месеца – да се задържат цените на 10 продукта за определен период, а щяла да бъде „в по-разчупен вариант, повече стоки, сигурно ще изберат различно време".

„Важното е информацията да стигне до хората," подчерта министърът.

Не било обаче коментирано нито замразяване, нито размразяване на цените. Не става известно какъв точно вариант е бил обсъждан, но се чакал отговорът на веригите.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието #Коледа #търговски вериги #вестник „24 часа" #вестник „Труд" #конкуренция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »