ВИДЕО Христо Иванов пое мъжки отговорност и подаде оставка като председател на "Да, България"

ВИДЕО Христо Иванов пое мъжки отговорност и подаде оставка като председател на "Да, България"
A A+ A++ A

Христо Иванов и целият Изпълнителен съвет на ПП "Да, България" са подали оставка днес от ръководството на партията. Това заяви той в живо излъчване в социалните мрежи.

"Започнахме да правим анализ и оценка на този резултат. Днес проведохме изпълнителен съвет на ПП "Да, България". Обединихме се от мнението, че резултатът е изключително лош. Той показа много сериозно отстъпление на изборите от 11 юли и пролетните избори на 4 април."

Това е много сериозен удар на способността на "Да, България" да изпълнява каузите, с които се е натоварила, заяви той, и знак за оттегляне на доверието от поддръжниците им.

"От тази гледна точка днес си подавам оставката като председател на "Да, България". Колегите от Изпълнителния съвет също си подават оставката," добавя Иванов. "Аз нося отговорност за този резултат, този резултат е много лош."

И допълва, че утре ще се свика Национален съвет на партията, на който ще се предложат две ключови решения - първо, насрочване на Национална конференция на партията, на която да бъде избрано ново ръководство. И второ - да се даде мандат на депутатите на "Да, България" да подкрепят управление с мандат на "Продължаваме промяната".

"Ще предложа преди нея да бъдат проведени поредица от вътрешнопартийни дискусии, на които да се обсъди как ще се развива партията и какво ще е бъдещето й", каза доскорошният лидер.

Той заяви, че най-голямата отговорност за лошият резултат се пада на него. И отбеляза:

"Моите колеги работиха изключително всеотдайно. Благодаря на всеки, който ни подкрепи. На всеки един доброволец, член на СИК. Този труд и това, което представлява "Демократична България", не са нещо, което да бъде пренебрегнато и изхвърлено. Трябва да назоваваме проблемите, но нека пазим и инструмента."

Минути по-късно и Иво Мирчев, един от членовете на управителния орган на партията, обяви оставката си във Фейсбук. Той също изрази благодарност към всички в екипа на партията.

"Доверието, огромната вложена енергия и надеждата на всеки от тези хора за мен винаги са означавали най-вече отговорност. Именно заради това днес подавам оставката си като член на Изпълнителния съвет на “Да, България!”. Защото така се прави и така е правилно", написа Мирчев.

#Христо Иванов #Да България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"