215784 статии       |       466 интервюта       |       1538 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.82413| EUR 1.95583| GBP 2.30437|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТОМаймунска шарка

Размер на шрифта:   

Одобриха още два препарата за лечение на коронавирус

11 ноември 2021, четвъртък / 19:59; Коментари: 0
Send to Kindle
Одобриха още два препарата за лечение на коронавирус
Комитетът за лекарствени продукти за хуманна употреба (CHMP) към Европейската агенция по лекарствата (EMA) препоръча в четвъртък одобрението на две лекарства с моноклонални антитела за лечение на Covid-19.

Агенцията публикува изявление, в което обяснява, че двете лекарства, наречени Regkirona и Ronapreve, могат да се използват за лечение на хора на възраст 12 и повече години с тегло над 40 килограма.

Комитетът препоръча разрешаване на Ronapreve за лечение на Covid-19 при пълнолетни и юноши (лица на възраст от 12 години и с тегло най-малко 40 килограма), които не се нуждаят от допълнителен кислород и които са изложени на повишен риск от тежко заболяване от коронавирус.

Ronapreve също така може да се използва и за предотвратяване на Covid-19 при хора на възраст 12 и повече години с тегло най-малко 40 килограма. Компанията, която е кандидатствала за разрешение на Ronapreve, е швейцарската Roche Registration GmbH съвместно с американската Regeneron Pharmaceuticals Inc.

По отношение на Regkirona, Комитетът препоръча да се разреши лекарството за лечение на Covid-19 при пълнолетни, които не се нуждаят от допълнителен кислород и които също са изложени на повишен риск заболяването им да стане тежко. Заявителят за Regkirona е южнокорейската компания Celltrion Healthcare Hungary Kft.

И двете лечения "значително намаляват хоспитализацията и смъртните случаи при пациенти с Covid-19, изложени на риск от тежко заболяване", се казва още в изявлението на EMA, цитирано от БНР.

"Сега Комитетът за лекарствени продукти за хуманна употреба ще изпрати своите препоръки за двете лекарства на Европейската комисия за бързи правно обвързващи решения“, посочва Европейската агенция по лекарствата.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: