"Сиела Норма": Няма нови машини, това е фалшива новина

"Сиела Норма": Няма нови машини, това е фалшива новина
A A+ A++ A

"Няма нови машини, това е фалшива новина. Тези 199 са същите машини, които бяха коментирани като 150, пристигнали на Летище София, към тях се добавят 36, пристигнали 10-на дни по-рано преди да почне тази шумотевица. Другите 13 са останали от пролетта. Общо 427 машини има за резервни нужди извън склада на ЦИК". Това заяви в "Твоят ден" Веселин Тодоров, изпълнителен директор на "Сиела Норма" относно 199-те машини за гласуване, които не са предназначени за изборите в неделя, а се намират в склад на фирмата-доставчик "Сиела Норма".

Той подчерта, че на фона на 13 000 машини, доставени на Комисията, това изглежда доста нормално количество. 

По този повод в ефира на "Здравей, България" говорителят на ЦИК Цветозар Томов сподели, че те напълно са изненадали Комисията.

"Обработили сме около 5-6000 машини, около 150 имат нужда от ремонт. Ето защо ни трябват около 400 резервни", заяви Тодоров.

По думите му още от началото на февруари "Сиела Норма" е поддържала такива наличности на машините, просто ЦИК не са искали справка.

"Пролетта тези допълнителни машини са били 400, защото устройствата за изборите са били 10 000. Тъй като осигуряваме гаранционна поддръжка и на машините, продадени от "Информационно обслужване" на ЦИК, през лятото сме увеличили наличността. Количествата са задължителни, ако ги нямахме, някой трябваше да ни санкционира", коментира Тодоров.

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »