Скандален клип от коридорите на болницата във Видин взриви мрежата: Гол мъж обикаля и търси медик

Скандален клип от коридорите на болницата във Видин взриви мрежата: Гол мъж обикаля и търси медик
A A+ A++ A

Клип от коридорите на болницата във Видин предизвика възмущение в социалните мрежи. На видеото, публикувано във местна Фейсбук група, мъж обикаля отделението, за което твърди, че е COVID и пита за присъствие на медицински персонал, предаде Нова.

Единият от хората във видеoто е без дрехи, а другият е стъпил бос на пода. Виждате и обстановката, която е повече от скандална. 

на правилата за влизане на външни хора в отделението. За разхождащия се мъж без дрехи коментарът бе, че той много кратно е обличан, но поради коронавирусна пневмония и мозъчни увреди той само отново се събличал и се разхождал.

„Този клип е провокация и абсолютно нарушение на всички правила. Образува се зелен коридор, за да бъдат изведени COVID болните за контролни изследвания. Авторът на този клип се е възползвал, абсолютно неправомерно, точно в този момент да влезе в COVID структурата при болните, и да заснеме клипа. Повечето болни са с пневмония и са си по леглата. Човекът, който е заснет гол, освен пневмония има и мозъчно-съдови проблеми”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” зам.-директорът на болницата д-р Богдан Томов.

По думите му болният несъзнателно уринира в кашон за еднократна употреба, който се използва за изхвърляне на отпадъци, които се почистват два пъти на ден. „Този човек е извършвал несъзнателни действия”, категоричен е медикът.

Той подчерта, че клипът е заснет преди около 20 дни. „Знаехме за видеото. Имахме проблеми и с неговия автор. Негов дядо е бил пациент в отделението. Беше обещал да не публикува видеото, но то се появи в социалната мрежа. За случая е уведомена и прокуратурата”.

Санитари пък започват гладна стачка заради неизплатени пари за работа на първа линия и искането за оставка на ръководството на болницата. Те заплашиха и с протест пред здравното министерство, ако не видят оставка.

#болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »