През страната преминава студен фронт

През страната преминава студен фронт
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще преобладава облачно време и на места, главно в Северна и Източна България ще превали дъжд. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България - североизточен вятър. С него ще прониква студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Максималните ще бъдат между 12° и 17°, сочи статистиката на НИМХ.

Над планините ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра - слаб сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На много места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър и температурите ще се понижават. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 11 мин. и залязва в 17 ч. и 10 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 59 мин. Луната в София изгрява в 12 ч. и 29 мин. и залязва в 21 ч. и 19 мин. Фаза: два дни преди първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"