ГЕРБ с демонстрация как избирател може да гласува два пъти с машината (ВИДЕО)

ГЕРБ с демонстрация как избирател може да гласува два пъти с машината (ВИДЕО)
A A+ A++ A

От партия ГЕРБ направиха демонстрация на това как избирател може да гласува с една машина два пъти, и то за един и същи вот. Членове на партията обясниха, че в методическите указания на ЦИК пише, че човек няма право да гласува втори път, ако вече е дал своя вот и се е подписал. Но ако не се е подписал, той има право да поиска второ гласуване.

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев посочи, че все още властите не са дали отговор на въпроса за 228-те машини, които се намират под охрана в столичен склад и са извън броя устройства за гласуване.

Бившите управляващи отправиха и нови обвинения. Според тях в ЦИК и фирми, свързани със софтуера за машините, работят хора, които имат роднинска или близка приятелска връзка. Според Тома Биков в основата са двама братя. Единият прави ключа за машините, а другият го проверява. „Цялата схема води до „честните избори” на Румен Радев”, заяви Биков.

„Всичко това е породено от моя бивш вицепремиер и министър – Христо Иванов. Този стожер на демокрацията, който иска да си присвои това име, ни се кара, че задаваме въпроси. Той знаел, че тези машини били в камион. Те са без разлика от тези, които са сертифицирани. Ние зададохме елементарен въпрос – защо са при другите в държавен склад? Гледайки тази схема с четири човека, те може да са най-добрите IT специалисти. Как ние да сме сигурни, че този софтуер, братът като го провери, ще се окаже, че е верен наистина? Вече като ги хванахме, че 228 машини са там и могат да начислят гласове или да намалят за някоя партия гласове, ги питаме – какво толкова им пречи да се броят разписките? Ще се подаде жалба и когато съдът разглоби машините, ще види какви са ги вършили”, смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и обвиненията на служебното правителство за АМ „Хемус.

„Единственото, което ме притеснява, е, че хората няма да имат магистрала. Това, което ме притеснява, е, че няма да консервират обектите и ще ги оставят на природните явления. Става въпрос за огромни строежи, които още нямат отводняване. Помните – на „Марица” местихме блатни кокичета. Не съм инженер, за да се притеснявам. Нашата работа беше да осигурим парите, под тези строежи са се подписали конструктори, изпълнители. Те носят отговорност”, каза Борисов.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"