Би Би Си: Обратното броене за Испания започна

Би Би Си: Обратното броене за Испания започна
Испанският премиер Мариано Рахой (вдясно) и еврокомисарят по икономическите въпроси Оли Рен (вляво) по време на срещата им в Мадрид в началото на октомври 2012 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Отново сме в позната територия, където страна от Еврозоната е на ръба на финансово спасяване и обратното броене е започнало, коментира Би Би Си.

Международните пазари са нестабилни заради несигурността във връзка с Испания, споменава още Би Би Си, цитирана от Информационна агенция „Фокус“.

Брюксел е в позиция да се справи с четвъртото пълномащабно спасяване в Еврозоната, ако бъде помолен, а еврокомисарят по икономическите въпроси Оли Рен вече декларира, че лидерите на Европа са готови да действат.

Самата Испания не е сигурна. Премиерът Мариано Рахой е готов да поиска помощ, ако разходите по обслужването на кредитите се задържат високи за твърде дълго време.

Спирачката са условията, но Мадрид не иска да приеме нови мерки за съкращения, наложени от Европейския съюз и Международния валутен фонд, коментира Би Би Си.

Испанското правителство търси гаранции за това, че ако поиска спасяване, то бюджетът, приет през миналата седмица, ще бъде задоволителен.

В Брюксел пък смятат, че Испания е направила достатъчно.

#банки #бюджет #Оли Рен #Международен валутен фонд #МВФ #ЕС #Европейски съюз #премиер на Испания #Мариано Рахой #еврозона #Испания #Би Би Си

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"