СРП протестира, че шеф Токев е пуснат под гаранция от 3 бона след джигитската изцепка

СРП протестира, че шеф Токев е пуснат под гаранция от 3 бона след джигитската изцепка
A A+ A++ A

Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд по отношение на определената от Софийски районен съд мярка за неотклонение на шеф Андре Токев, който беше привлечен към наказателна отговорност за шофиране след употреба на алкохол.

Токев е обвинен за това, че на 31.10.2021 г. около 18,00 часа в гр. София, по ул. „Околовръстен път“, е управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,79 на хиляда, установено по надлежния ред – с протокол за съдебна химико-токсикологична експертиза на Военно-медицинска академия. Деянието е квалифицирано по чл. 343Б, ал. 1 НК. А.Т. е осъждан за идентично престъпление през 2019 г.

Предвид съдебното му минало, опасността на деянието и възможността обвиняемият да извърши ново престъпление, на 03.11.2021 г. наблюдаващ прокурор поиска на А.Т. да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, но искането му не бе уважено и на обвиняемия бе постановена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.

#андре токев #шеф токев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници