К. Домусчиев дава министъра на транспорта на съд! Нямал общо с летище София и политиката

К. Домусчиев дава министъра на транспорта на съд! Нямал общо с летище София и политиката
A A+ A++ A

Председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), бос на Лудогорец, собственик на няколко фармацевтични заводи, корабостроителници, фирми за почистване и др. - Кирил Домусчиев, заплаши със съд служебния министър на транспорта Христо Алексиев. Причината за реакцията е твърдението на Алексиев в интервю пред "Медиапул", че фирми на Домусчиев участват с 20% в концесията на "Летище София". Министърът посочи, че информацията има от няколко достоверни източника без да назовава кои са те. За връзка между Домусчиев и концесията на "Летище София" съобщиха няколко пъти от "Демократична България".

Ето и позицията на Домусчиев:

С настоящото бих искал да изразя моята официална позиция относно интервю на служебния министър на транспорта Христо Алексиев, публикувано от mediapool.bg, озаглавено „Домусчиев държи 20 % в концесията за летище „София“, договорът не се изпълнява“, в което е посочено следното: „Потвърдено е от няколко достоверни източника, че фирми на Домусчиев участват с 20 % в концесията, но искам да разбера къде е операторът на летище „Мюнхен“.“, като се правят намеци и внушения, че е възможно евентуалното участие на Кирил Домусчиев в концесията да бъде обяснение за отсрочването на концесионните такси за 10 години, а не както е било съобщено официално от правителството на Бойко Борисов, че това се прави заради пандемията и драстичния спад на полетите след първата Covid вълна.

Категорично заявявам, че тези твърдения, намеци и внушения са поредната 100-процентова лъжа и са част от инструментариума на настоящата предизборна кампания, от която определени лица и медиен кръг се опитват да извлекат политически дивиденти и ползи. Тази лъжа, която цели да ме дискредитира, е изфабрикувана от субектите, които понастоящем се опитват да дирижират задкулисно политическия живот в страната и да позиционират участниците в него, включително посредством опити за манипулиране на общественото мнение чрез фалшиви новини и под предлог, че се защитава интереса на държавата и гражданите. Жалко е, че в това мероприятие участва и лице, заемащо висша държавна длъжност, каквато е служебният министър на транспорта.

Не се занимавам с политика и нямам намерение да започна да го правя, поради което няма да допусна по никакъв начин и при никакви обстоятелства името ми да бъде замесено в каквито и да било политически интриги и предизборни манипулации.

Противно на лъжливите твърдения, нямам никакво пряко и/или непряко участие с контролирани от мен и/или свързани с мен дружества в концесията на летище „София“.

Ако Христо Алексиев намери и ми покаже кои са моите фирми, които държат 20 % в тази концесия, аз поемам ангажимент да му прехвърля безвъзмездно тези акции, а той като беден и некорумпиран служител с дългогодишен опит (като експерт към кабинета на министъра на транспорта, председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД и председател на Управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“), защитаващ интереса на българската държава и нейните граждани, може по негово усмотрение да ги дари на държавата, на домове за сираци или да ги използва за подпомагане на друга благородна кауза.

Адвокатите ми ще предприемат своевременно всички допустими от действащото законодателство действия и мерки, за да защитят моите права и законни интереси по съдебен ред. Ето защо призовавам Христо Алексиев да разкрие своите достоверни източници и да докаже надлежно своите твърдения.

#Кирил Домусчиев #Христо Алексиев #летище София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай