Тома Спространов с голямата награда на Пловдив джаз фест, 2021

Тома Спространов с голямата награда на Пловдив джаз фест, 2021
A A+ A++ A

Голямата награда на Пловдив джаз фест, 2021, за цялостен принос към джаза и музиката тази година получи легендарният музикален журналист Тома Спространов, а Специалната награда за принос към българската джаз общност беше присъдена на Jazz FM радио, съобщи БНР.

Седмото издание на фестивала се проведе от 29 до 31 октомври в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив и ще се запомни с незабравимото присъствие на изключителния джаз пианист Брад Мелдау и неговото трио. Мелдау е носител на „Грами“ за „Finding Gabriel“ (2019, най-добър джаз инструментален албум) и гостува на Пловдив Джаз Фест след 5-годишни преговори (по думите на организаторите, в лицето на Мирослава Кацарова). В началото на това лято излезе най-новият албум на Брад Мелдау и „Orpheus Chamber Orchestra“. В Пловдив световният музикант Мелдау излезе на сцената с басиста Лари Гренадиър и барабаниста Джеф Балард.

Във втората фестивална вечер на пловдивска сцена се изяви виртуозният барабанист, четирикратен носител на „Грами“ Антонио Санчес и неговата група. Публиката аплодира и забележителната певица Тана Алекса, чийто нов албум тази година бе номиниран с „Грами“ за най-добър вокален джаз албум.

Снимка: Красимир Кръстев/БНР

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"