Радев: Борисов прехвърля собствената си отговорност върху другите

Радев: Борисов прехвърля собствената си отговорност върху другите
A A+ A++ A

Правителството прави всичко възможно да овладее кризата с Covid-19 и да осигури работоспособност на всички здравни заведения, без да се затваря държавата. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Добрич.

„Както знаете, правителството прави всичко възможно да овладее кризата, да осигури работоспособност на всички лечебни заведения - така че, ние да преминем през това изпитание без да затваряме държавата, без да лишаваме българите от социален и културен живот и възможност да упражняват своята професия и да имат доходи, без да разсипваме бизнеса“, каза държавният глава, цитиран от БНР.

Според него всички мерки за подпомагане на бизнеса вървят и той може да избира дали да работи при условията, които са му дадени, или да затвори и да получава финансова подкрепа.

По думите му нападките от страна на бившия министър-председател Бойко Борисов са опит той да прехвърли собствената си отговорност върху другите.

„Продължаваме да слушаме гузната истерия на политика, който съсипа българското здравеопазване, прогони  лекарите, игнорира протеста на сестрите. Борисов имаше 12 години да реформира здравната система, да изгради Национална детска болница, да достави медицински хеликоптери, да задържи младите лекари в България“, заяви Румен Радев, който се бори за втори президентски мандат.

#Борисов #избори 2 в 1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"