Частните училища също ще получат безплатни тестове за малките ученици

Частните училища също ще получат безплатни тестове за малките ученици
A A+ A++ A

Частните училища също ще получат безплатни тестове за малките ученици от първи до четвърти клас, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Учениците от първи до четвърти клас, които в момента учат в електронна среда заради заболяемост на общинско равнище над 750 на 100 000 души, ще се върнат в клас най-рано на 10 ноември. Това ще стане, ако дистрибуторите на одобрените вчера от Министерството на здравеопазването тестове доставят договорените количества до 8 ноември.

Това обяви министърът на образованието и науката акад. Николай Денков вчера след почти четиричасово извънредно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на средното образование. На него заедно със социалните партньори в образованието бяха взети решения за това как ще се върнат безопасно в класните стаи учениците от първи до четвърти клас, като това ще стане чрез тестване на децата два пъти седмично - в понеделник и в четвъртък. Тестването ще става в училищата.

От МОН днес информират, че децата със специални образователни потребности ще се тестват от родителите вкъщи.

Няма да се тестват само учениците с валиден документ за преболедуване или ваксинация, като това ще се отнася за децата над 12 години, допълват от МОН.

#коронавирус #ученици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »