Ще се върнат ли малките ученици в клас?

Ще се върнат ли малките ученици в клас?
A A+ A++ A

Ще бъде обсъдена темата относно организацията на връщането на учениците от I до IV клас в училище при тестване два пъти в седмицата.

Това ще се случи на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на средното образование днес от 16.00 часа.
 
Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков и социалните партньори ще направят изявления пред медиите в 17:30 в МОН.

Преди дни от МОН съобщиха, че връщането в училище при толкова високи стойности на общата заболяемост ще стане при осигуряване на максимално безопасна среда – с безплатно тестване на учениците, които не са преболедували или ваксинирани. Родителите ще имат избор – или да дадат съгласие тяхното дете да бъде тествано и да учи присъствено, или да остане в къщи и да учи онлайн. Особено за малките ученици до IV клас присъственото обучение е ключово важно.

Преди това е необходимо здравните експерти да определят теста, който ще се прилага при децата, и той да бъде доставен в училищата. От вида тест зависи организацията на самото тестване. Тя ще бъде разписана в заповед на министъра на образованието и науката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"